Home»Blog»Zeci de paddleri s-au strâns pe lacul TRQZ pentru cea de a doua ediție a SUP Fest

Zeci de paddleri s-au strâns pe lacul TRQZ pentru cea de a doua ediție a SUP Fest

0
Shares
Pinterest Google+

Numărul practicanților de stand up paddle și al celor care vor să încerce sportul nautic cu cea mai mare expansiune la nivel european, crește de la un sezon la altul, iar pe 26 mai zeci de entuziaști s-au strâns la TRQZ Lake (jud. Prahova), pentru cea de a doua ediție a SUP Festival. Numită Friendly Race, cursa a fost principalul moment al zilei și a avut categorii de profesioniști, amatori și copii.  Tiberiu Balica, mastermindul SunRace Open, cursa de stand up paddle de la mare, care pe 24 august va marca a 11 ediție, și Leon Rotaru un adevărat ”waterman” și importatorul brandului Indiana în România, sunt cei doi care s-au duelat pentru câștigarea categoriei Pro. 

Tiberiu Balic – Foto: Traian Olinici

Pentru că în stand up paddle este ca în rally-raid sau hard enduro, profesioniștii și amatorii participând la aceleși evenimente, iată că am concurat la Open Fete, și în final am urcat pe același podium ca cei doi profesioniști infinit mai experimentați.

Îmi place să vâslec pentru partea de explorare pe care ți-o dă stand up paddleul, însă TRQZ Lake este unul dintre locurile mele preferate, pentru că te poți relaxa pe apă și să te bucuri de asfințituri superbe. Așa că dacă am auzit că este SUP Festival, am zis să merg. Nu eram convinsă că ar trebui să mă înscriu în cursă având în vedere că nu mai vâslisem de șapte luni, și nici nu eram într-o formă fizică grozavă (rațiuni medicale), însă cumva am sfârșit prin a termina pe locul trei. A fost tare amuzantă trecerea dintr-un lac în altul prin tunel -la TRQZ există un lac mare, unde te poți da și cu jetskiul, și unul de dimensiuni mai mici, unde se iese în general cu supul și caiacul. Cel mai mult m-am bucurat că în sfârșit am și eu un trofeu creat de ZenMama, Sorina Sandu Răduță. A fost tare simpatic și că am fost în aceeași cursă cu Ștefania Băncilă și Alexandra Negoiță, ambele motocrosiste de fel, dar care au început să iasă și pe apă. Sper să ne mai vedem.

Podium Open Fete, Foto: Traian Olinici

La TRQZ Lake seria de evenimente abia a început, iar dacă vreți să fugiți o zi din weekend sau un weekend întreg din București este o destinație tare faină. Apa este curată și puteți lăsa liniștiti copiii să înoate sau să încerce diverse sporturi nautice, au un bar fain și puteți mânca din prepratele Ogradei Urbane. Dacă vreți să fiți la curent cu ce se întâmplă pe lacul cu apă turcoaz puteți urmări contul de Instagram.

Podium Pro Masculin, Foto: Traian Olinici

Podiumuri SUP Festival 2024

PRO 

 1. Tiberiu Balica
 2. Leon Rotaru
 3. Cristian Ghiorlean

Open Fete

 1. Adriana 
 2. Ștefania Băncilă
 3. Renatta Stepanov

Open Masculin

 1. Koppanny și Zoltan – foto finiș
 2. Dan Ivan
 3. Radu Toma

Copii

 1. Marc Leorda
 2. Eric Gabriel Mărculescu
 3. Robert Ionescu
Foto: Traian Olinici
Previous post

26 mai -Sup Festival la TRQZ Lake, Crivina - Prahova - 1h de București

Next post

Noua Mazda CX-80, disponibilă pentru comandată în România

No Comment

Leave a reply