Home»Noutati»Diverse»World Car of the Year 2018 anunță lista scurtă: are șase SUV-uri

World Car of the Year 2018 anunță lista scurtă: are șase SUV-uri

0
Shares
Pinterest Google+

World Car of the Year și-a anunțat lista scurtă de mașini care au șanse să ia premiul în 2018, iar lista are șase SUV-uri, mai mult de jumătate din numărul total de vehicule ajunse pe lista celor care se vor duela pentru acest titlu.

Câștigătorul titlului de World Car of the Year va fi anunțat în data de 28 martie 2018 în cadrul Salonului Auto de la New York. La fel ca până acum, câștigătorul va fi desemnat în urma unui vot al unui juriu independent format din jurnaliști auto din întreaga lume. România nu este reprezentată la WCOTY sau COTY.

Există șase categorii de vehicule care vor fi premiate la WCOTY, iar unele dintre ele concurează pentru mai multe distincții, dar cea mai importantă este World Car of the Year, evident.

Kia Stinger este unul dintre modelele cu șanse mari la titlul cel mare, dar șansele sale sunt amenințate de Nissan Leaf. Printre challengeri se numără Alfa Romeo Giulia, BMW X3, Land Rover Discovery și Range Rover Velar. Poți să afli părerea noastră despre primul model Kia într-o configurație cu propulsie în numărul decembrie-ianuarie al revistei 4×4 adventure. 

Între timp, înapoi la World Car of the Year, Volvo îl are pe al său XC60, pe când Toyota concurează la titlul cel mare cu berlina Camry, pe care nu o vinde în Europa. Volkswagen îl are pe T-Roc, în timp ce Mazda concurează cu noua generație a lui CX-5. Rămâne de văzut care model va fi preferatul juriului. Lupta se anunță strânsă, iar evaluarea mașinilor pentru un asemenea concurs lasă loc de subiectivism, ceea ce poate însemna o victorie surpriză din partea unor anumite modele.

Previous post

SUV-uri de mult uitate: Bertone Freeclimber

Next post

Volvo a reconstruit cel mai mare showroom din România

No Comment

Leave a reply