Home»Noutati»Diverse»Volvo lansează în 2019 un camion electric pentru orașe

Volvo lansează în 2019 un camion electric pentru orașe

0
Shares
Pinterest Google+

Volvo Trucks, compania suedeză specializată în camioane, a prezentat primul său model 100% electric.

Numele său este FL Electric și este bazat pe modelul FL. Autonomia sa este de până la 300 de kilometri, iar modelul este gândit pentru a fi utilizat în mediul urban. Varianta de bază are o autonomie de doar 100 de kilometri din cauza faptului că vine doar cu două baterii, dar varianta de top are șase baterii și oferă o autonomie de trei ori mai mare.

Încărcare bateriilor se face în doar două ore la varianta de vârf deoarece aceasta funcționează prin curent continuu, necesitând prize speciale în acest sens. Motoarele sale oferă o puterea maximă de 252 CP și un cuplu motor de 425 Nm, mai mult decât suficient pentru necesitățile urbane.

Debutul comercial al noului FL Electric va avea loc anul viitor și scopul său este transportul cu zero emisii de noxe în mediul urban. Rivalii de la Daimler au deja un camion electric în ofertă, gândit pentru același scop, dar aceasta are o autonomie de doar 100 de kilometri.

Suedezii de la Volvo Trucks sunt separați de marca auto Volvo deoarece compania mamă a ambelor mărci, AB Volvo, a vândut în 1999 divizia auto. Între timp, aceasta a fost cumpărată de chinezii de la Geely, dar Volvo Trucks a rămas o companie 100% suedeză.

Previous post

Nissan Navara nu va primi motorul V6 al lui X-Class

Next post

Austria va avea un muzeu dedicat filmelor cu James Bond

1 Comment

  1. […] Volvo a prezentat în urmă cu câteva săptămâni primul său camion electric de serie, FL Electric. […]

Leave a reply