Home»Noutati»Volkswagen Tarok Concept: Ultimul pas până la producție

Volkswagen Tarok Concept: Ultimul pas până la producție

0
Shares
Pinterest Google+

Volkswagen Tarok este cel mai nou concept al mărcii germane și a debutat în cadrul Salonului Auto de la São Paulo.

Tarok Concept este o evoluție a conceptului Tanoak și reprezintă un viitor pick-up care va fi oferit în gama Volkswagen. Spre deosebire de Amarok, Tarok are o caroserie autoportantă, ceea e îi va conferi un comportament mai apropiat de cel al unui SUV atunci când este condus pe șosea.

Spre deosebire de alte modele din acest segment, Volkswagen Tarok are scaune spate pliabile și un panou plabil în spatele acestora, care permite încărcarea unor obiecte mai lungi decât bena. Volkswagen a ilustrat această funcționalitate prin amplasarea unei plăci de surfing în benă și în cabină. Sarcina maximă va fi de aproximativ o tonă, spun cei de la VW.

Piața din Brazilia va primi în scurtă vreme o versiune de serie a lui Tarok, iar reprezentanții mărcii germane afirmă că aceasta va fi ”aproape neschimbată” în comparație cu acest concept. La interior, modelul are sistemul Digital Cockpit, iar latura utilitară a fost pusă în planul doi pentru un aspect mai apropiat de un autoturism.

Conceptul Tarok are o motorizare 1.4 TSI de 150 CP, care va primi o versiune de serie TotalFlex Fuel în Brazilia. Vorbim despre o motorizare care va putea funcționa cu etanol pur, E100, dar și cu un amestec de benzină și etanol, adică sortimentul E22. Încă din standard, modelul va avea tracțiune integrală permanentă 4Motion și o cutie de viteze automată cu șase trepte.

Viitorul model de serie derivat din Tarok Concept va fi oferit și cu un motor 2.0 TDI, despre care știm deja că va livra 150 de cai putere în Brazilia. Rămâne de văzut dacă va fi oferit acest model și pe alte piețe importante pe care activează Volkswagen, cum ar fi Europa, SUA și China.

Previous post

Dacia Duster este pe locul trei la vânzări în Europa

Next post

VIDEO: Ce vezi când conduci printr-o furtună de nisip

No Comment

Leave a reply