Home»Noutati»Volkswagen Tanoak se apropie de producție

Volkswagen Tanoak se apropie de producție

0
Shares
Pinterest Google+

Volkswagen Tanoak a ajuns în faza de fezabilitate. Altfel spus, cei de la VW iau în considerare dacă să lanseze un model de serie al lui Tanoak.

Singurul pick-up din oferta actuală VW, Amarok, nu este suficient pentru ceea ce doresc nemții să obțină prin Tanoak. Diferența dintre cele două este la nivel de platformă. Amarok este un pick-up clasic, cu o caroserie pe șasiu, în timp ce Tanoak este bazat pe platforma MQB, adică are o caroserie autoportantă.

În mod evident, Tanoak nu va avea aceleași capacități pe teren accidentat, dar publicul din SUA pe care VW vrea să-l atragă prin acest nou model nu este atât de interesat de aventuri pe teren accidentat. Practic, Volkswagen vrea să atingă latura lifestyle a pick-up-urilor și să facă un concurent pentru Honda Ridgeline. Cel din urmă are o configurație cu caroserie autoportantă, iar veleitățile off-road nu sunt printre punctele sale forte.

Singurele dileme pe care le mai au cei de la Volkswagen în prezent sunt prețul noului model și dacă să-l transforme într-un produs global. În prezent, Tanoak este bazat pe Atlas, un SUV oferit doar în SUA și cu motorizări specifice. Oferirea unei variante globale a lui Tanoak ar aduce mai multe pick-up-uri pe șosele, chiar dacă nu toate vor fi pentru off-road, ci optimizate pentru o rulare confortabilă pe șosea, cu mici accente dinamice, în funcție de poziționarea acestora.

Previous post

Lada 4x4 Vision: Conceptul unui nou SUV al rușilor

Next post

Isuzu Concept X: Două concepte interesante de la japonezi

No Comment

Leave a reply