Home»Noutati»Auto»Volkswagen California CONCEPT, un camper al viitorului

Volkswagen California CONCEPT, un camper al viitorului

0
Shares
Pinterest Google+

Legendarul Volkswagen California a făcut un pas către viitor odată cu dezvăluirea noului California CONCEPT la târgul comercial Caravan Salon din Düsseldorf. Acest concept reprezintă o evoluție semnificativă, oferind un spațiu de locuit îmbunătățit, confort, siguranță și flexibilitate. Cu dimensiuni mai mari, un sistem de propulsie hibrid evoluat și o serie de caracteristici inovatoare, California CONCEPT este gata să redefinească segmentul camperelor pentru mulți ani înainte.

Construint pe calapodul seriei California, cea care a cumulat peste 260.000 de unități vândute până în prezent, noul concept introduce grupuri motopropulsoare de ultimă generație, sisteme avansate de asistență și o configurație interioară futuristă.

Versatil

California CONCEPT se bazează pe versiunea extinsă a modelului Multivan, făcându-l mai mare și mai spațios decât predecesorul său, California 6.1. Redimensionarea oferă mai mult spațiu pentru un concept în trei zone și o experiență unică în care utilizatorii se vor bucura de acest vehicul.

În “Zona 1” exterioară, ușa glisantă a vehiculului facilitează intrarea și ieșirea ușoară, în timp ce o jaluzea integrată transformă acest spațiu într-unul semi-deschis, combinând experiența interioară și cea exterioară. “Zona 2” reprezintă interiorul, cu scaune față ajustabile care se pot roti 180 de grade, transformând cabina într-un spațiu de pasageri versatil. Scaunele din spate sunt demontabile și oferă configurații flexibile atât pentru drum, cât și pentru relaxare.

Cea mai inovatoare adiție este “Zona 3”, care introduce o nouă zonă exterioară pe partea șoferului. Această configurație integrează o bucătărie inovatoare și o marchiză, permițând utilizatorilor să gătească, să ia masa și să se bucure de timp liber în aer liber. Bucătăria este accesibilă atât din interior, cât și din exteriorul vehiculului, îmbunătățind comoditatea și viața în aer liber.

Tehnologie Hibridă

California CONCEPT deschide noi orizonturi cu sistemul său de propulsie hibrid. Cu o autonomie electrică care oferă un conducs fără emisii în oraș și autonomii extinse pentru călătorii mai lungi, aceast rulotă camper aduce un mix optim între mobilitatea electrică și cea convențională. Bateriile litiu-ion  asigură o sursă de alimentare autonomă de 12 V, ce face posibilă funcționarea tuturor echipamentelor chiar și când vehiculul este staționat.

Control Inteligent și Conectivitate

Controlul echipamentelor rulotei nu a fost niciodată mai simplu, datorită noii unități de control de tip tabletă, aplicației de smartphone “Cali on Tour” și sistemului de infotainment. Aceste interfețe permit utilizatorilor să gestioneze totul, de la acoperișul extensibil până la alimentarea cu energie, iluminarea și chiar opțiunile de divertisment.

Creat pentru Viitor

California CONCEPT  este o dovadă a angajamentului mărcii de a crea rulote care se integrează perfect în stilurile de viață moderne. Cu designul său inovator, tehnologia hibridă și interiorul versatil, acest concept oferă o privire asupra a ceea ce viitorul aduce pentru pasionații de autocampere. Programat să fie lansat în 2024, California CONCEPT pregătește terenul pentru următoarea generație de modele Multivan.

Previous post

Recomandare de weekend: 19 august SunRace Open, festival de stand up paddle, Vama Veche, Plaja Expirat

Next post

BMWPhotoCamp: Evoluția și Inovația în Fotografia Auto

No Comment

Leave a reply