Home»Noutati»Diverse»VIDEO – Dacia Sandero Stepway la testul elanului

VIDEO – Dacia Sandero Stepway la testul elanului

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia Sandero Stepway este primul crossover oferit de marca din Mioveni, iar a doua generație a acestuia a primit un facelift anul trecut.

Modelul argeșean a ajuns pe mâinile spaniolilor de la KM77, care și-au făcut un obicei din efectuarea testului elanului pentru fiecare mașină pe care o conduc. În caz că ați uitat, testul elanului este o probă a manevrabilității și siguranței unui vehicul inventată în Suedia.

El funcționează astfel: o mașină este condusă cu peste 70 km/h și se simulează evitarea unui obstacol de pe drum prin schimbarea benzii de rulare și apoi revenirea pe aceeași bandă. De-a lungul timpului, multe mașini cu pretenții au picat acest test. Mercedes-Benz a rechemat în service toate modelele A-Class din prima generație, la câteva luni de la debutul pe piață, în vederea echipării acestora cu ESP deoarece modelul german a picat testul elanului într-un test independent.

Spaniolii l-au testat pe Sandero Stepway la 72, 75 și 77 km/h. Modelul din Mioveni a doborât jaloane la fiecare dintre aceste viteze, însă părea că se descurcă mai bine la o viteză ceva mai ridicată. Este posibil și ca șoferul său să se fi obișnuit cu reacțiile mașinii în această situație și să fi aplicat cu mai multă atenție corecția trasei cu volanul.

Trebuie să notăm că majoritatea modelelor de clasă mică pică testul elanului la 75 km/h, ceea ce ar trebui să vă pună pe gânduri când mergeți într-un taxi prin oraș și șoferul conduce cu o viteză peste limita legală. În orice caz, puteți vedea mai jos clipul spaniolilor. Din păcate, el este narat în limba lui Cervantes.

Previous post

Volkswagen a reușit să producă șase milioane de vehicule într-un an

Next post

Hyundai a dezvoltat un airbag pentru trapa panoramică

No Comment

Leave a reply