Home»Noutati»Diverse»Vehiculele istorice, interzise în trafic din 2021

Vehiculele istorice, interzise în trafic din 2021

0
Shares
Pinterest Google+

Un site francez a publicat recent un material care anunță practic moartea vehiculelor de epocă în Franța. Este vorba de o lege cea ar trebui să intre în vigoare din ianuarie 2021 și care va interzice deplasarea pe drumurile publice a vehiculelor mai vechi de 30 de ani, adică inclusiv cele care reprezintă o valoare incontestabilă a patrimoniului tehnic.

În Franța sunt circa 800.000 de vehicule mai vechi de 30 de ani și care sunt înscrise ca vehicule istorice, iar cluburile de profil și întreaga industrie care s-a dezvoltat în jurul acestui fenomen numără aproximativ 4.000 de firme și circa 20.000 de angajați.

În contrast cu alte țări europene precum Germania sau Olanda unde aceste vehicule au un statut privilegiat, Franța dă o lovitură sub centură vehiculelor istorice, chiar dacă, așa cum susține publicația autonewsinfo.com, acestea nu pargurg mai mult 1.000 km, în medie de fiecare exemplar.

Legea actuală a scandalizat deja opinia publică și mai ales pasionații de autovehicule, motiv pentru care se așteaptă o ripostă consistentă din partea acestora, lucru care nu ar fi de mirare să ia forma celor organizate de agricultori. Indiferent care va fi deznodământul, e clar că mașinile construite să țină o viață au început să deranjeze și să dea tonul unor voci care nu vor aduce nimic bun pentru cultura automobilului.

Previous post

Cinci stele la Euro NCAP pentru noul Land Rover Defender

Next post

Visul pescarilor. Test Citroen Berlingo 1.6 Hdi

No Comment

Leave a reply