Home»Noutati»Vânzări SUV-uri în Germania: Duster este pe locul 5 în aprilie, Niva punctează peste așteptări

Vânzări SUV-uri în Germania: Duster este pe locul 5 în aprilie, Niva punctează peste așteptări

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia Duster este pe locul cinci la vânzări în categoria SUV-urilor în luna aprilie în Germania. Marca din Mioveni a vândut 2612 unități luna trecută pe piața germană. Liderul clasamentului este Volkswagen Tiguan, cu 7.108 unități, urmat de Kuga, T-Roc și Mercedes-Benz GLC în această ordine.

Rezultatul lui Duster se poate traduce și printr-o creștere de 92% față de luna aprilie a anului trecut, ceea ce este o veste bună pentru marca românească și un semn că noul model este și mai atractiv pentru clienți.

De notat faptul că noul Duster are deja 7.837 unități înmatriculate în Germania în primele patru luni ale anului curent. Spre comparație, rezultatul mărcii argeșene este comparabil cu vânzările lui Tiguan în luna a patra a anului 2018. Între timp, Volkswagen a vândut în țara de baștină 27.527 unități în primele patru luni ale anului.

Un alt rezultat interesant în luna aprilie în Germania în materie de vânzări de SUV-uri l-a obținut Lada, al cărui model cunoscut mai bine sub numele de Niva, dar redenumit 4×4 Urban, a reușit să fie vândut în 110 unități. În total, anul 2018 le-a adus celor de la Lada 470 de vânzări ale acestui model în Germania, un rezultat impresionant pentru un model care nu și-a schimbat formula de atât de multă vreme.

La nivelul întregii piețe auto germane, luna aprilie le-a adus o creștere de opt procente, totalizând 314.055 înmatriculări de mașini noi. SUV-urile au crescut cu 30.2% față de aceeași perioadă a anului trecut și au totalizat 77.729 unități. Creșterea vânzărilor din aprilie în Germania nu s-a reflectat pentru toate mărcile, iar producători precum Land Rover, Nissan, Subaru și Ssangyong au înregistrat scăderi față de rezultatele de anul trecut. Cea mai mare scădere a fost la marca britanică, de 44.9%, dar asta este pentru producătorii tradiționali, deoarece Tesla a avut o scădere a vânzărilor de 70% față de aprilie 2017 în Germania.

Statisticile prezentate mai sus provin de la Autoritatea Federală de Transport (KBA). Continuând seria comparațiilor, Lada Niva a depășit la vânzări în aprilie modele precum Mercedes-Benz GLS, Lexus NX, Ssangyong Tivoli și Rexton, Lexus NX, Toyota Land Cruiser și altele, fiind clasată pe poziția 75 din 96.

Previous post

Record de tractare pentru Tesla Model X: un Dreamliner

Next post

Subaru Crosstrek va primi un nou sistem hibrid

No Comment

Leave a reply