Home»Noutati»Diverse»Vanlife, un trend de interes pentru Mercedes-Benz Vans în 2021

Vanlife, un trend de interes pentru Mercedes-Benz Vans în 2021

0
Shares
Pinterest Google+

Vanlife a devenit o tendință și piața se află în plină expansiune. Înmatriculările de astfel de vehicule noi din Germania au atins un nou record în 2020, conform Asociației Germane a Industriei de Caravane, cu aproximativ 80.000 de rulote recent înmatriculate. Acest trens este vizibil și în restul Europei și în SUA, iar estimările pentru 2021 sunt, de asemenea, promițătoare. Autorulotele compacte sunt cele care alimentează creșterea, fiind potrivite atât pentru călătorii, cât și pentru utilizarea zilnică. Un motiv în plus ca Mercedes-Benz Vans să ofere o privire asupra autorulotei din anul 2021, împreună cu Klaus Rehkugler, noul Head of Sales & Marketing.

Mercedes-Benz Marco Polo – Interieur
Mercedes-Benz Marco Polo – Interior

Familia Marco Polo este formată din autorulota compactă Marco Polo complet echipată și Marco Polo HORIZON și ACTIVITY echipate cu un acoperiș extensibil și o combinație de scaune/banchetă, va fi disponibilă, la cerere, cu următoarele noi echipamente, începând cu primăvara anului 2021:

 

  • Marco Polo HORIZON și ACTIVITY sunt disponibile pentru prima dată cu o conexiune de alimentare externă: conexiunea de 230 volți facilitează acum staționările de camping extinse în Marco Polo HORIZON și ACTIVITY, făcându-leși mai confortabile.
  • ProtecțiaURBAN GUARD a șoferului, disponibilă în toate variantele de model: URBAN GUARD avertizează atât acustic, cât și vizual când este detectat un act de violență sau furt. În caz de furt, autovehiculul poate fi urmărit și localizat folosind Mercedes me connect.
  • Serviciul Blind Spot Assist a fost îmbunătățit cu Rear Cross Traffic Alert: Alerta pentru traficulperpendicular din spate ajută șoferii laieșirea cu spatele dintr-un spațiu de parcare prin emiterea unui ton acustic de avertizare atunci când,din direcție perpendiculară, se apropieun alt autovehicul.
Mercedes-Benz Sprinter – Interieur
Mercedes-Benz Sprinter – Interior

Pe lângă propria familie de autorulote Marco Polo, Mercedes-Benz Vans lucrează îndeaproape cu producătorii de autorulote și oferă autovehicule de bază pentru caroseriile și conversiile lor.

“Vanlife este popular în întreaga lume. Tendința se îndreaptă din ce în ce mai mult spre autorulotele care sunt potrivite atât pentru utilizarea zilnică, cât și pentru călătorii. Vom satisface această cerere, nu numai cu familia noastră Marco Polo, ci din ce în ce mai mult, cu autovehicule de bază potrivite. Aici autovehiculele noastre din categoria midsize, Vito și Clasa V, joacă un rol deosebit de important datorită dimensiunilor externe compacte”, adaugă Klaus Rehkugler.

Mercedes-Benz Sprinter – Exterieur
Mercedes-Benz Sprinter – Exterior

În 2021, Pössl, un producător de autorulote din Bavaria Superioară din Germania, specializat în conversia de autoutilitare, va lansa pe piața europeană două noi autorulote bazate pe Mercedes-Benz Clasa V și Vito: Campstar și Vanstar.

La fel și în SUA, autovehiculele comerciale ușoare de dimensiuni medii Mercedes-Benz intră pe segmentul autorulotelor – o premieră pentru această piață. Fiind unul dintre primii producători americani din acest segment, Driverge Vehicle Innovations din Charleston, Carolina de Sud, se bazează pe Vito și lansează Metris Getaway.

Mercedes-Benz V-Klasse – Interieur
Mercedes-Benz V-Class – Interior

De la lansarea pe piață a celei de-a treia generații Sprinter, autoutilitara produsă de Mercedes-Benz a parcurs un drum de succes în industria autovehiculelor.

Un subiect central pentru Sprinter în 2021 este lansarea noii generații a motorului OM 654 din portofoliul Mercedes-Benz autoturisme. OM654 este puternic și, în același timp, eficient grație unei abordări tehnologice integrate, cu un proces de ardere în trepte, recirculare dinamică a gazelor de evacuare și a unui sistem de post-tratare a gazelor de evacuare situat aproape de motor.

Autofurgonul și autoșasiul cu tracțiune spate sunt primele variante de Sprinter echipate de generația diesel cu patru cilindri a familiei de motoare OM 654. Ca o inovație suplimentară, Mercedes-Benz combină motorul modern de 2,0 litri cu transmisia automată 9G-TRONIC, ca o alternativă la transmisia manuală cu 6 trepte.

 

Mercedes-Benz Citan: premieră mondială în 2021

 

Mercedes-Benz Vans nu este prezent doar în segmentul de autoutilitare de dimensiuni medii și mari, ci și în segmentul de dimensiuni mici. În segmentul autoutilitarelor de dimensiuni mici, Mercedes-Benz va prezenta succesorul Citan în a doua jumătate a anului 2021, ca parte a portofoliului de produse Mercedes-Benz Vans.

 

Noul Citan este o dezvoltare complet nouă. Dimensiunile exterioare compacte și, în același timp, spațiul generos cu un volum mare de depozitare în interior deschid diverse oportunități pentru autoutilitara compactă, în special în transportul de distribuție urbană. Ușile culisante cu deschidere largă atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a autovehiculului și un prag de încărcare mai coborât permit accesul confortabil în interior și un proces mai ușor de încărcare a mărfii.

Mercedes-Benz V-Klasse – Exterieur
Mercedes-Benz V-Class – Exterior
Previous post

Clienții Mazda au trecut pe SUV. CX-30, cel mai bine vândut model în România

Next post

Renault Kiger, momentan doar pentru India

No Comment

Leave a reply