Home»Off-road»Actiuni umanitare»Un strop de lumina – Cimpeni, 16 februarie 2012

Un strop de lumina – Cimpeni, 16 februarie 2012

0
Shares
Pinterest Google+

Dupa caderile de zapada care au paralizat o buna parte din tara, ingropand de-a valma autoritati, populatie activa sau oameni lipsiti de vlaga, cluburile Rotary din Bucuresti au reactionat rapid. A fost nevoie doar de cateva telefoane pentru adunarea unei sume de bani, avand ca destinatie nevoile oamenilor inzapeziti. RC Bucuresti, RC Curtea Veche, RC Levant si RC Triumph au pus mana de la mana si au agreat o actiune comuna, prima de acest gen din 2012.

Firesc, ne-am intrebat cum o sa ajungem acolo unde este nevoie, avand in vedere vestile contradictorii primite din zonele acoperite de cosmarul alb. Asa am descoperit o familie de oameni adevarati, gata sa intervina la nevoie, care au si mijloacele tehnice obligatorii in asemenea conditii vitrege. Este vorba despre forumul 4x4adventure.ro, comunitate formata din posesori de masini off-road, pentru care este greu de imaginat un teren imposibil.

Apoi, ne-am intrebat unde sa ne ducem. Sigur, nevoile au fost, sunt si vor fi multe si suntem siguri ca nu putem sa le rezolvam doar noi pe toate. Dar ne-am dorit ca eforturile colegilor nostri sa aduca alinare exact acolo unde este nevoie. Raspunsul a venit de la caminul de batrani de la Cimpeni, unde 20 de suflete neputincioase traiau resemnate o soarta greu de imaginat, fara energie electrica de multe zile, cu resurse alimentare limitate si fara lemne care sa le asigure o temperatura decenta in camere.

Asa se face ca, inarmati cu un generator electric, dotat cu benzina necesara, haine si alimente (valoarea acestora este mai putin importanta), ne-am imbarcat la bordul masinilor partenerilor nostri si am pornit plini de incredere catre Cimpeni, judetul Buzau. Cu fiecare kilometru, peisajul devenea din ce in ce mai apasator, inaltimea peretilor albi crescand, pana la 3-4 metri in zona caminului de batrani.
Este greu de descris bucuria pe care am trait-o vazand primul bec aprins ca urmare a generatorului donat de noi, asa cum este greu de descris emotia traita de batranele locatare ale asezamantului din momentul in care au fost incaltate, imbricate si invelite de colegele noastre, care au indraznit sa le tulbure linistea camerelor.

Cu aceasta ocazie am descoperit povesti tulburatoare, despre lupta continua pentru supravietuire pe care o duc acesti oameni in fiecare zi. Ca urmare, noi, cei prezenti acolo, ne-am angajat sa vizitam mai des caminul din Cimpeni si sa ne ingrijim de cat mai multe dintre nevoile locului. Suntem convinsi ca vom gasi in continuare parteneri cu suflet, asemenea celor care au facut donatii pentru reusita actiunii de acum, sau asemenea prietenilor de la 4x4adventure.ro, totul pentru a schimba ceva in acest loc.
Multumim colegilor nostri rotarieni, multumim prietenilor care au fost alaturi de noi, multumim prietenilor pasionati de off-road!

Florin Micu, presedinte Rotary Triumph Bucuresti

Previous post

Unimog a primit titlul "Off-road Vehicle of the Year 2012"

Next post

Fuso Canter 4x4, in curand pe pietele din Europa

No Comment

Leave a reply