Home»Noutati»Cea mai puternică Dacia din istorie

Cea mai puternică Dacia din istorie

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia Duster a primit o nouă motorizare la Salonul Auto de la Paris.

Vorbim despre o unitate Tce dezvoltată de Alianța Renault-Nissan, care are o cilindree de 1.332 centimetri cubi. Motorizarea cea nouă are filtru de particule și a debutat în gamele Scenic, Grand Scenic și Megane. Ulterior, a fost oferită și pe Mercedes-Benz Clasa A, iar la Salonul Auto de la Paris a fost prezentată o versiune de 1.33 litri a lui Nissan Qashqai.

Propulsorul nou din oferta Dacia Duster este disponibil în două variante de putere, pornind de la 130 CP. Versiunea de top furnizează 150 CP la 5.250 rpm. Varianta de bază livrează puterea maximă la 5.000 rpm. Cuplul maxim al motorului de 130 CP este de 240 Nm, pe când fratele său mai puternic livrează 250 Nm. Ambele oferă cuplul maxim la turații joase, de 1.500 rpm pentru versiunea entry, respectiv 1.600 rpm pentru cel mai puternic motor oferit până acum de Dacia.

Dacia nu a anunțat încă prețul lui Duster 1.3 Tce, însă acesta va fi dezvăluit în următoarele săptămâni, fiind programat un debut comercial până la finalul acestui an pentru versiunea 4×2. Modelul cu 4×4 și motorul de 150 CP debutează în vara lui 2019. Motorul cel nou din gama Duster înlocuiește unitatea 1.2 Tce.

Previous post

Nissan Qashqai are un nou motor pe benzină

Next post

Motorina și benzina vor avea noi denumiri: Ce înseamnă E5 și B7

No Comment

Leave a reply