Home»Noutati»Ultima generaţie MAN a ajuns în România. Motoare Euro 6 inclusiv pentru versiunea 4×4

Ultima generaţie MAN a ajuns în România. Motoare Euro 6 inclusiv pentru versiunea 4×4

0
Shares
Pinterest Google+

De curând, MHS Truck & Bus, importatorul MAN, a prezentat în România noua linie MAN TG. Noile modele Euro 6 vin în întâmpinarea  standardelor de mediu ce vor intra în vigoare din luna ianuarie a anului viitor, dar aduc în acelaşi timp mai multă eficienţă. Cu ocazia lansării, cele 13 camioane expuse, au putut fi conduse de către clienţi şi jurnalişti, inclusiv versiunea 4×4 pe care am putut să o testăm şi noi în condiţii de drum.

La exterior se remarcă o optimizarea a designului ce a avut pe lângă scopul estetic şi unul practic, destinat a creşte coeficientul aerodinamic. Dacă la camioanele destinate transportului de mărfuri exteriorul este compus din panouri uşoare din material plastic, la versiunea 4×4 destinată accesului în zone dificile, acestea sunt realizate mult mai solid, din metal.  Interiorul cabinei oferă mai mult confort şi o funcţionalitate superioară. La versiunea 4×4 testată am apreciat scaunul cu suspensie şi posibilităţi multiple de reglaj, vizibilitatea sporită cu ajutorul unui număr mare de oglinzi cu acţionare electrică, ergonomia comenzilor, inclusiv comutatorul rotativ pentru schimbarea modurilor de tracţiune şi activare a celor trei diferenţiale blocabile, sistemul de climatizare şi ergonomia celor şapte locuri disponibile în varianta cu cabină exitinsă.

Noul motor a fost conceput special pentru a face faţă normei de poluare Euro 6, eliminând practic emisiile de CO2, cu menţinerea în acelaşi timp a performanţelor pe care le oferea motorului Euro 5. MAN a dezvoltat în acest scop un sistem de recirculare a gazelor şi filtrare a particulelor, montat în partea laterală a camionului şi controlat electronic, ce aduce o reducere de 50% a consumului de AdBlue®.

MAN a adus îmbunătăţiri siguranţei prin sisteme precum BrakeMatic®, care acţionează automat frânele, sistemul de stabilitate (ESP), sistemul LGS destinat menţinerii traiectoriei corecte pe sensul de mers şi de sistemul ACC pentru menţinerea distanţei optime faţă de vehiculul aflat în faţă.

Sistemul MAN TeleMatics® permite implementarea unui alt serviciu inovator, prin care managerii de flote primesc date despre activitatea maşinilor din parcul propriu. Este vorba de un echipament instalat pe fiecare vehicul, cu localizare GPS şi conexiune de date GPRS ce oferă posibilitatea de a monitoriza astfel consumul, uzura şi costurile operaţionale, această tehnologie fiind deja apreciată de clienţi pentru controlul mai eficient asupra cheltuielilor.

Previous post

Întâlnirea Dusteriştilor 2013. Un eveniment ajuns la a cincea ediţie

Next post

Liberty-Mic, microfonul CB wireless de la President

No Comment

Leave a reply