Home»Off-road»Etape de campionat»Trofeul Dacii Liberi, a doua etapă din CN de Off-Road – detalii Noaptea Nemirei

Trofeul Dacii Liberi, a doua etapă din CN de Off-Road – detalii Noaptea Nemirei

1
Shares
Pinterest Google+

La Slănic Moldova, în perioada 18-21 mai, se desfășoară Trofeul Dacii Liberi etapa care și-a câștigat renumele datorită probei numită Noaptea Nemirei.

Vineri, 19 mai, se va porni în jurul orei 10.00 pe trasele claselor Standard, Open și Extrem, iar după zecile de km făcuți pe lumină, seara se va da lupta cu orientarea la lumina proiectoarelor. Se va concura în Noaptea Nemirei, startul fiind programat la ora 21.00 – Iată coordonatele GPS pentru a ajunge la start: N 46.133889, E 26.341389.

Harta acces Noaptea Nemirei – sursa Trofeul Dacii Liberi.

Sâmbătă urmează încă o zi prin munții în care s-au purtat legendarele lupte din Primul Război Mondial urmată după-amiază de Trial.

Cartierul general al competiției este la Complexul Hotel Venus din Slănic Moldova, locul unde veți și putea vedea mașinile în pauzele când nu se află pe traseu.

Pe lista concurenților de la clasa Standard se află și colegii noștri Razvan și Jhonson – multă baftă și să vedeți ca la lumina zilei traseul de la Noaptea Nemirei :) !

Echipajul 4×4 Adventure la antrenamente pentru speciala nocturna din Muntii Nemira.


Povestea Trofeului Dacii Liberi scrisă de către unul dintre cei mai inimoși organizatori și piloți din off-roadul românesc:

”Nu am sa va spun povestea Nemirei si a lui Sandru, dar am sa va spun o poveste despre munti, despre ape si mai ales despre oameni si locuri.
Va spun povestea asta pentru ca Nemira nu e numai un loc, e un tarâm. E un tarâm unde muntii nu-s prea inalti, dar au urcusul greu si vaile adânci, unde apele sunt vii, unde vântul suiera ca un nebun de parca vrea sa nu auzi chemarea muntelui, unde pâraiele il îngână cu spor.
Nemira e tărâmul unde dacii liberi și-au găsit locul, unde și-au facut carari ascunse până la Poiana Căprioarelor si de acolo, in fluierat de vânt si îngânare de ape, au brazdat cu pasul lor crestele lungi si rotunjite ale muntelui tainic si cu fluierul vazduhul cerului spre zarea de dincolo.
Povestea spune, ca in vreme de razboi se gasea un cioban pe nume Mos Ilisei care isi ducea oile spre plaiurile Nemirei, iar ciobanul acela, se zice, ar fi stiut toate cararile tainice ale muntelui, de la Valea Doftanei, pe la Ciunget, pe apele Slanicului si ale mai micului Slanicel si până la Oituz si toata Valea Trotușului.
Pe vremea când soldatii se luptau si nu reuseau sa împingă inamicul, Mos Ilisei le-a aratat o carare, numai de el stiuta, iar cararea i-a dus in spatele dusmanilor si ….. au izbândit !
Eu l-am găsit pe Mos Ilisei pe valea Slanicului, pe Valea Dofteanei, pe Valea Slanicelului, pe coastele Ciresului, prin transeele de la Ciresoaia, pe Sandru si pe Pufu, pe oriunde am fost.
Asa am facut traseele, gasindu-l pe Mos Ilisei!
Pentru Standard, mai tinerei si mai sprintari, mai neastimparati si dornici de iute plecare ii ducem pe line creste si drumuri ascunse de vreme, dar bune si astazi de mers.
Pentru Open, mai agale pe poteci, pe drumuri de coasta, prin ravene mititele, prin locuri săpate de copite de cerb ca-s mai copti la minte, dar lesne tematori de vaile adânci si drumurile inclinate spre pâraiele învolburate.
Pentru Extrem, pentru cei mai cutezatori si mai neinfricati, pentru cei mai viteji si mai aprigi dintre toti, cu masinile lor ce pot merge pe orice drum si chiar nedrum, ce pot cobori in orice vale si face orice urcus, ce pot trece orice obstacol le-am dat cele mai ascunse carari, le-am dat taina Nemirei, …cu Mos Ilisei.
Iar toti, chiar toti vor merge la Ea, in Noaptea Nemirei – Mirajul Nemirei!”

Previous post

Bentley Bentayga are șine - Ipoteză de design

Next post

Noua generație Mazda CX-5 - Prețuri pentru România

No Comment

Leave a reply