Home»Off-road»Transilvania Rally Raid Team a revenit la Cupa Mondială

Transilvania Rally Raid Team a revenit la Cupa Mondială

0
Shares
Pinterest Google+

Cea de a opta etapă din actualul sezon al Cupei Mondiale de Rally-Raid, Hungarian Baja,se desfășoară lângă Veszprem zilele acestea. Printre concurenți se află și echipajul Transilvania Rally Raid Team: Mihai Ban/ Costin Zaharia.

Ediția din 2018 este cea de a 15-a pentru Hungarian Baja, o competiție de tradiție din calendarul ”FIA World Cup for Cross Country Rallies”. Având cartierul general la Veszprem, această ediție va debuta în seară de vineri, 9 august, cu startul festiv din centrul istoric al orașului urmat de o scurtă probă specială de 11.47 km, care va stabili ordinea de start pentru sâmbătă.

Pe 11 august sunt programate patru probe speciale care totalizează 409,6 km, iar întreagă lungime a Hungarian Baja (legătură și km de probe speciale) este de 606.2 km. Pe lista de start din acest an se regăsesc nume precum Juan Nani Romă dublu câștigător al Raliului Dakar, Jakub Przygonski, actualul lider al Cupei Mondiale sau Martin Prokop, pilot activ atât în WRC cât și în rally-raid. Printre concurenții din acest an, la Hungarian Baja se află și un alt echipaj din România format din Claudiu Barbu și Paul Spiridon, cei doi concurează la categoria T2.2.

Hungarian Baja (9-11 august), a opta etapă din sezonul 2018 al Cupei Mondiale de Rally-Raid, marchează revenirea năsăudeanului, Mihai Ban în competițiile internaționale. La volanul unei Toyota Hilux Millner R4 și avându-l copilot pe debutantul Costin Zaharia, Mihai își dorește să se acomodeze cu nouă mașină și să termine pe podium.

Un obișnuit al competițiilor internaționale din postură de membru al unor echipe de asistentă, fiind specializat pe suspensii, Mihai a început să concureze cu ani în urmă întâi pe quad pentru că ulterior să treacă la categoria auto. Dublu vice-campion al României la categoria auto, năsăudeanul a debutat, în Cupă Mondială, în 2017, când a concurat cu DaKia în Hungarian Baja și s-a clasat pe locul patru la categoria TH.

În 2018, sezonul său include două etape prima fiind cea din Ungaria, urmată la sfarstiul lunii de Baja Poland.

După experiența din 2017, când a concurat cu DaKia, mașină care l-a dus pe podiumuri în România, a devenit evident că pentru a rămâne cu șanse la top cinci în etapele de Cupă Mondială trebuie schimbat materialul de concurs. Cu mari eforturi a fost achiziționată o Toyota HiLux 4×4, construită în 2007 de britanicii de la Milner. Astfel, Hungarian Baja este o cursă cu multe noutăți. Este prima în care va pilotă nouă mașină în ritmul rapid impus de specialele din Cupă Mondială și prima competiție în care îl are navigator pe Costin Zaharia. Brașoveanul este campion al României în sezonul 2016 și se află la debut într-o competiție internațională de nivelul celei de lângă Balaton.

La etapele de Cupă Mondială alături de Transilvania Rally Raid Team sunt: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, RAAL, AutoLuc Motor, Frasinul, Dimex 2000.

Mihai Ban #54: ”Mă bucur că am putut reveni la Hungarian Baja, este o etapă dură cu probe rapide și casante. Organizatorii spun că este cel mai bun traseu din ultimii ani, vom vedea sâmbătă cât de dure au devenit probele comparativ cu ediția din 2017.

Regret că din motive medicale experimentatul navigator Nelu Nastor, cel alături de care am concurat anul trecut, nu a putut fii alături de noi și îi mulțumesc lui Costin că a acceptat provocarea de a naviga într-o etapă de Cupă Mondială. Sperăm ca Nelu să se recupereze cât mai repede și îi urăm însănătoșire grabnică!

Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit să ajungem aici, este o onoare să poți lua startul alături de câștigători ai Raliului Dakar și de liderii din clasamentul general al Cupei Mondiale.”

hungarian baja 2018

Previous post

Volkswagen Grand California - conceptul devenit realitate

Next post

TopperEZ Lift: transformă un pick-up într-o rulotă

No Comment

Leave a reply