Home»Noutati»Diverse»Tesla Model X tractează un camion pe un deal înzăpezit

Tesla Model X tractează un camion pe un deal înzăpezit

0
Shares
Pinterest Google+

Tesla Model X este primul SUV al mărcii americane specializate în vehicule electrice, iar acest model reușește să fie impresionant din mai multe puncte de vedere.

Pe lângă performanța de care este capabil în linie dreaptă sau chiar de autonomia impresionantă, crossover-ul electric de la Tesla poate să surprindă prin felul în care livrează puterea la roți. Spre deosebire de un autovehicul convențional, mașina electrică are capacitatea de a regla puterea trimisă la roți fără să fie nevoită să frâneze vreuna dintre ele așa cum se întâmplă în prezent la un autovehicul cu sistem de control al tracțiunii.

Această precizie în livrarea puterii la roți este un avantaj deosebit în situații cu aderență scăzută, cum întâlnim iarna. Proprietarul unui Model X a tractat un camion Volvo, cu tot cu remorcă, pe un deal acoperit cu zăpadă. De notat că Model X are o capacitate maximă de tractare de 2.268 kilograme, iar camionul în cauză își folosea motorul și transmisia, însă nu avea suficientă aderență pentru a reuși să urce dealul.

Potrivit celui care a publicat clipul de mai jos pe Facebook, bateria lui Model X nu s-a supraîncălzit în urma tractării din imagini, care a mers până în vârful dealului pe care nu îl putem vedea în clip, iar motorizarea nu a intrat în procedura de limitare, deci nu a fost suprasolicitată. Nu știm ce anvelope folosea Model X-ul din imaginile de mai jos, dar este clar că este vorba despre pneuri de iarnă.

Previous post

Impozitul auto se va schimba anul acesta: primele cifre propuse

Next post

Încă un concept de SUV din China: Byton - autonom și 100% electric

No Comment

Leave a reply