Home»Noutati»Diverse»Taxa “Firea” se amână. Probleme în paradis?

Taxa “Firea” se amână. Probleme în paradis?

0
Shares
Pinterest Google+

Primarul general a anunțat de curând că amână intrarea în vigoare a taxei „Oxygen”, ce trebuia pusă în aplicare din ianuarie 2020. Aceasta se amână momentan până în martie 2020, perioada rămasă fiind destinată „informării și conștientizării”, după cum a afirmat Gabriela Firea.

Conform proiectului elaborat anul acesta, mașinile sub norma de polare Euro 4 ar trebui să plătească o taxă pentru a intra în centrul orașului, iar cele sub Euro 3 vor avea o interdicție totală pentru acestă zonă. Se pare că lucrurile nu au mers ca unse pentru Primăria Capitalei, iar adevăratul motiv pentru care acest proiect a fost amânat este lipsa până în acest moment a unor norme clare de aplicare, a unei modalități eficiente de monitorizare a traficului și lipsa unui sistem de plată pentru această taxă. Mai mult de atât, proiectul are deja niște hibe ce ar putea să-i pună niște probleme de legalitate dacă socotim că acesta limitează libera circulație și este discriminatoriu prin prisma excepțiior pe care le conține (vehiculele aparținând primăriei și serviciilor publice sunt scutite de taxă).

Deși cea mai clară informație a proiectului de taxă „Oxygen” o reprezintă amenzi în cuantum de 1.500-2-000 lei pentru cei care nu o vor plăti, se pare că lipsa unui studiu de impact și al unei documentări prealabile mai consistente sunt de fapt motivele pentru care acest proiect mai are nevoie de răgaz. Rămâne de văzut daca anul viitor și alegerile locale vor avea sau nu impact asupra acestei măsuri.

Previous post

Ford Shelby Super Snake Sport F-150: ediție limitată cu un imens V8 de 770 CP

Next post

A apărut numărul 28 al revistei 4x4 adventure!

No Comment

Leave a reply