Home»Noutati»Diverse»SUV-uri din epoca de glorie: Mitsubishi Pajero Paris-Dakar

SUV-uri din epoca de glorie: Mitsubishi Pajero Paris-Dakar

0
Shares
Pinterest Google+

Mitsubishi Pajero ar trebui să ajungă în curând la cea de-a cincea generație, însă primul model din această gamă aniversează în acest an 36 de la lansare.

Pe atunci, japonezii l-au trimis pe Pajero direct în Raliul Paris-Dakar, unde a obținut victoria la cea de-a treia participare în vechea formulă a celebrului rally-raid. Evident, niponii au celebrat acest lucru printr-o ediție specială a modelului de serie, numită Pajero Paris-Dakar.

În plus față de standard, aceasta se bucura de o grilă frontală RalliArt, proiectoare inspirate de modelul de competiție, un eleron pe plafon, suport de bagaje pe plafon, apărători de noroi, cârlig de tractare în standard și un scut frontal din fabrică.
Motorizarea era cel mai mare diesel din ofertă la vremea respectivă, un turbodiesel de 2.5 litri cuplat unei transmisii manuale cu cinci trepte. Un exemplar importat din Japonia a ajuns în Statele Unite ale Americii și a fost vândut pentru 22.750 dolari în urma unei licitații online. Modelul impresionează prin felul în care a fost păstrat în cele trei decenii de când a părăsit fabrica.

Spre deosebire de alte modele din aceeași perioadă, Pajero încă există pe piață, dar nu se mai bucură de aceeași popularitate din anii trecuți. Poți remarca asta atât pe stradă, cât și la concursurile de off-road din România, dar asta nu are nicio legătură cu decizia japonezilor de a renunța la competițiile de rally-raid.

Previous post

Rolls-Royce Cullinan a fost confirmat drept numele primului SUV al mărcii

Next post

Citroen Berlingo are o nouă generație - imagini și informații oficiale

No Comment

Leave a reply