Home»Noutati»Subaru Crosstrek va primi un nou sistem hibrid

Subaru Crosstrek va primi un nou sistem hibrid

0
Shares
Pinterest Google+

Subaru Crosstrek va primi un sistem hibrid plug-in în ultima parte a anului 2018.

SUV-ul va beneficia de un sistem hibrid care va putea fi încărcat și de la priză pentru a oferi o autonomie mai generoasă în modul de rulare 100% electric. Motorizarea va rămâne boxer cu injecție directă, în timp ce transmisia va fi o unitate nouă, a cărei configurație nu a fost precizată.

Două moduri de rulare au fost deja confirmate: hibrid și electric, cel din urmă operând doar cu energia înmagazinată în acumulatorul dedicat. Potrivit primelor informații, Crosstrek hybrid va avea o bună parte din sistemul hibrid al lui Toyota Prius Prime.

În timp ce compacta de la Toyota anunță până la 40 de kilometri de autonomie în modul electric, Crosstrek ar putea să ofere o valoare apropiată. Ne așteptam la peste 30 de kilometri în modul electric, suficienți pentru naveta de zi cu zi a multora dintre noi.

În teorie, ai putea să alimentezi foarte rar dacă ai unde să încarci un hibrid plug-in care poate să meargă în modul electric mai mulți kilometri decât însumează naveta ta zilnică. În realitate, lucrurile depind de felul în care conduci un asemenea model și de cât de blând apeși pedala de accelerație. Pentru drumuri scurte, de câțiva kilometri, ai putea să te trezești că mașina nu va porni motorul cu ardere internă, folosind doar energia înmagazinată în acumulatorul dedicat.

În orice caz, Crosstrek este fratele american al lui XV și este bazat pe noua platformă globală de la Subaru, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta să-l vedem și pe la noi odată ce va debuta pe piața. Asta înseamnă și că va ajunge pe plaiuri europene în 2019, dar rămâne de văzut ce vor decide japonezii după primirea pe care o va avea în SUA.

Previous post

Vânzări SUV-uri în Germania: Duster este pe locul 5 în aprilie, Niva punctează peste așteptări

Next post

Nissan Armada Mountain Patrol: Concept pentru aventură

No Comment

Leave a reply