Home»Noutati»Diverse»STUDIU: Peste 50% din accidentele fatale implică un singur vehicul

STUDIU: Peste 50% din accidentele fatale implică un singur vehicul

0
Shares
Pinterest Google+

Accidentele rutiere ucid zeci de mii de oameni în fiecare an, iar România nu stă deloc bine în statistici.

Cumva, mulți șoferi nu sunt conștienți de responsabilitățile lor și de riscurile la care se supun la fiecare drum cu mașina. Un studiu efectuat de AAA, echivalentul american al ACR-ului, a arătat faptul că șoferii se tem de fix altceva față de ce îi pune în pericol pe drumurile publice.

Aceeași instituție a intervievat numeroși șoferi și a descoperit că majoritatea se tem că vor fi loviți de un alt șofer care trece pe roșu sau nu este atent la drum. Peste 85% dintre respondenți împărtășeau această temere.

În schimb, statisticile nu mint, iar anul 2015, ultimul pentru care au fost centralizate și analizate datele accidentelor din SUA, s-a încheiat cu mai multe accidente fatale în care a fost implicat un singur autovehicul. Cu alte cuvinte, peste 55% dintre toate accidentele care s-au soldat cu cel puțin un deces în anul 2015 în SUA au implicat un singur vehicul.

Deși fiecare eveniment în parte a fost o tragedie pentru familia și prietenii victimelor, datele ne arată ce alte studii au subliniat în trecut. Șoferul este vinovat de accident în majoritatea situațiilor, în special în cazul vehiculelor moderne care sunt lipsite de defecțiuni tehnice grave. În același timp, șoferii au impresia că ei conduc mai bine decât ceilalți participanți la trafic, ceea ce duce la disponibilitatea asumării mai multor riscuri și la sporirea șanselor unui accident.

Din păcate, nu avem încă asemenea statistici și pentru România, dar cifrele din trecut și din alte analize derulate în Europa au arătat că majoritatea accidentelor au loc pe drum drept, în timpul zilei și cu asfalt uscat. Total diferit de impresia multora că riscurile sunt mai mari iarna, noaptea și pe secțiunile virajate. Să nu ne înțelegeți greșit, fiecare dintre condițiile menționate anterior sporește riscurile unui accident, dar nu sunt automat și cauza acestuia.

Previous post

Volkswagen Touareg se retrage din America la anul

Next post

Dacia recheamă în service 2032 de unități Duster vândute în România

No Comment

Leave a reply