Home»Noutati»Rolls-Royce Cullinan a fost lansat în România: Este cel mai scump SUV de la noi!

Rolls-Royce Cullinan a fost lansat în România: Este cel mai scump SUV de la noi!

0
Shares
Pinterest Google+

Rolls-Royce Cullinan a debutat în România și a devenit cel mai scump model din această clasă disponibil la noi în țară.

Până să ajungem la preț, aflați că acesta este primul Rolls-Royce care are o banchetă spate pe care o poți plia și că este descris de producătorul britanic drept un ”high bodied car”, nu sub titulaturile clasice de crossover sau de SUV.

Trecând peste acest artificiu de PR, Cullinan poate fi considerat fără probleme un SUV. În mod interesant, englezii au specificat adâncimea maximă a vadului: 540 milimetri. Din păcate, nu avem și unghiul de atac, unghiul de degajare și unghiul ventral al acestui model. Însă știm că are o caroserie lungă de 5,34 metri, lată de 2,16 metri și cu o înălțime de 1,83 metri. Ampatamentul este impresionant în sine, de 3,29 metri.

Raza de bracare a lui Rolls-Royce Cullinan este de 13,23 metri, iar masa la gol este de 2.660 kilograme. Gama are o singură motorizare, sub forma unui V12 de 6,75 litri, cu 48 de supape și două turbosuflante. Unitatea dezvoltă 571 CP la 5.000 rpm și 850 Nm la 1.600 rpm.

Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, însă accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 5.2 secunde. Consumul mixt declarat este de 15 litri la sută. Cullinan a fost omologat conform normei WLTP, însă valoarea prezentată mai sus a fost recalculată și adaptată la NEDC pentru a fi mai ușor de comparat cu alte vehicule omologate conform acestui standard.

Emisiile de CO2 sunt de 341 de grame pe kilometru, iar motorul său V12 este proiectat să funcționeze cu benzină de 95, însă poate opera și cu benzină cu o cifra octanică minimă de 91. Portbagajul său oferă 560 de litri fără a include cei 40 de litri ascunși de podeaua dublă. La apăsarea unui buton, hayonul poate fi transformat într-un spațiu de picnic, fiind integrate două scaune și o masă pliabile în interiorul vehiculului. Pentru că bancheta spate este pliabilă, volumul maxim de încărcare ajunge la 1.930 de litri.

În România, un Rolls-Royce Cullinan pleacă de la 265.000 de euro fără TVA. Odată ce includem și cei 19% reprezentând taxa pe valoare adăugată, ajungem la suma colosală de 315.350 de euro.  

Previous post

Vechiul Land Rover Defender ar putea fi fabricat de o altă companie

Next post

Aston Martin DBX: Primele imagini ale prototipului

No Comment

Leave a reply