Home»Noutati»Auto»Rida Buran, un vehicul rusesc pentru situații dificile

Rida Buran, un vehicul rusesc pentru situații dificile

2
Shares
Pinterest Google+

O firmă cu sediul în Moscova care se ocupă cu conversia mai multor modele de lux și cu blindarea acestora, produc și un vehicul destinat celor care vor și mai multă protecție, dar și caracteristici offroad de nivel înalt. Rida Buran este un vehicul polivalent disponibil în mai multe variante de caroserie și a fost dezvoltat folosindu-se un șasiu de camion GAZ 3308.

Cei de la Rida sunt specializați în producția geamurilor antiglonț, iar pentru Buran au făcut tot posibilul pentru a oferi cel mai înalt grad de blindaj. Partea inferioară monococă a fost gândită pentru a face față diverselor dipozitive explozive cu o încărcătură de până la 600 grame TNT, adică circa 10 grenade de mână.

Motorul lui Buran este un YaMZ de producție rusească, un 4 în linie turbodiesel cu capacitate de de 4.4 litri, ce dezvoltă 200 CP și un cuplu de 670 Nm, suficient pentru a mișca destul de lejer mastodontul de 8,5 tone cu o peste 100km/h. Pentru o autonomie de 900 km sunt disponibile două rezervoare a câte 95 litri, de unde deducem un consum de aproximativ 20 de litri la sută. Caracteristicile offroad ale mașinii sunt foarte bune datorită celor 34 cm gardă la sol, a punților rigide și a unei cutii de transfer cu reductor. Cutia de viteze este una manuală, cu cinci trepte.

Rida Buran se poate comanda de către oricine și configura după bunul plac, neexistând nici o restricție pentru cei care vor să-și cumpere un adevărat vehicul pentru apocalipsă. Datorită multitudinii de configurații și dotări disponibile nu există o listă de prețuri, fiecare comandă fiind tratată de producător individual, dar cu siguranță vorbim de o sumă compusă din cinci cifre.

Un video de prezentare al producătorului, găsiți mai jos:

Previous post

Hyundai a dezvăluit noul Santa Fe

Next post

Toyota Hilux facelift. Schimbări majore de design și un motor mai bun

No Comment

Leave a reply