Home»Noutati»Revenire la origini. Am testat stația radio CB President Walker II

Revenire la origini. Am testat stația radio CB President Walker II

0
Shares
Pinterest Google+

Ultima apariție de la President este o reinterpretarea a celebrei stații Walker, cel mai apreciat și utilizat model de câtre șoferii profesioniști. Walker II păstrează același design, dar aduce mai multe beneficii ale tehnologiei moderne.

Cei de la President ne-au trimis iarăși spre testare un model de-al lor, de această dată un guru al stațiilor mobile ce a trecut printr-o reîmprospătare ce ar trebui să păstreze atât clientela tradițională, dar să-i cucerească și pe cei care își doresc să evolueze de la un echipament basic la unul cu adevărat profesional. Designul lui Walker II este în linii mari același cu al generației precedente, în timp ce formatul și dimensiunile au rămas și ele similare, aproximativ egale cu cele ale unui radio auto în format 1DIN. Schimbarea esențială este la nivelul displayului, înlocuit acum de un LCD retroiluminat c LED, ce integrează mult mai multe informații, inclusiv frecvența sau starea unor funcții. Indicatorul nivelului de emisie și recepție este în continuare analogic, dar iluminat cu LED și ceva mai lizibil. Comutatoarele vintage din aluminiu au rămas și ele la locul lor, dar au căpătat funcții noi, iar comutatorul de canale servește și pentru selectarea și accesarea funcțiilor din meniu, prin apăsare. O noutate pentru acest model este reprezentată și de apariția pe panoul frontal a unei mufe USB cu putere de 2.1 A, ce poate alimenta un aparat extern, cum ar fi spre exemplu, telefonul mobil.
Față de alte modele de pe piață și, chiar în comparație cu alte modele din gama President, Walker II pune mai mult accent pe funcționalitate și pe comenzi ușor de accesat. Astfel, nivelul puterii de emisie, RF Gain și Mic Gain au potențiometre de reglaj situate pe panoul frontal. Fiind un model dedicat deopotrivă și utilizatorilor avansați, Walker II suportă atât standardul CB (26.965-27.405 MHz, 4W), dar și banda de 12m (necesită licență), puterea fiind reglabilă până la 35W.

Printre funcțiile cu care vine la pachet Walker II, avem comutator PA (public adress), iluminare de fundal selectabilă cu șapte culori disponibile, filtre ANL/NB și Hi-cut, funcție Vox (detectează vocea și deschide automat microfonul). Entuziaștii se vor bucura cu siguranță de o altă dotare existentă pe Walker II, reflectometrul încorporat care îți permite să acordezi sau să verifici oricând parametrii antenei. SWR-metrul există și pe alte modele testate de noi din gama President (Ronald), însă acum îl găsim într-o formulă îmbunătățită. În afară de valoarea afișată digital, acesta emite automat în canalul selectat și emite sunete intermitente în funcție de gradul de acordare al antenei, pentru a putea permite utilizatorului să regleze antena fără a fi nevoie să penduleze între antenă și stație.

Printre lucrurile pe care le-am apreciat în utilizarea stației este difuzorul de mari dimensiuni, ce se aude tare și clar inclusiv într-un mediu cu zgomot, calitatea emisiei și accesul ușor asupra tuturor funcțiilor. Squelch-ul automat (ASC) este un sistem patentat de President și care acum, după mai multe generații, funcționează fără reproș și face ca reglajul manual să fie necesar în extrem de puține cazuri în situații de trafic. Pentru majoritate funcțiilor există reglaje, cum ar fi cele pentru PA, tip de microfon, nivel sonor al tastaturii, al iluminării sau canale de urgență presetabile. Cu un preț de circa 1.000 lei (TVA inclus), Walker II este peste nivelul mediu al modelelor din gama President și ceva mai mult decât modele similare ale altor producători. Utilizatorii de profesie sau entuziaștii vor aprecia însă un echipament clasic, robust și înnobilat cu cele mai noi tehnologii ale momentului.

Text, foto: Răzvan Loghin

Previous post

Cel mai mare ATV vine din Rusia: Sokol

Next post

Pe urmele reptilelor. În Dobrogea cu Nissan Navara

No Comment

Leave a reply