Home»Off-road»Retragere prematură din Hungarian Baja pentru Transilvania Rally Team

Retragere prematură din Hungarian Baja pentru Transilvania Rally Team

0
Shares
Pinterest Google+

Transilvania Rally Team a concurat, în perioada 9-11 august, în cea de a opta etapă a Cupei Mondiale de Rally-Raid, HunGarian Baja.

După un ritm foarte bun pe prima probă din ziua a doua și când se aflau pe locul trei, Mihai Ban și Costin Zaharia au fost nevoiți să se retragă din cursă cu două probe speciale înainte de finiș. Următoarea provocare pentru echipaj este Baja Polonia.

Cursa desfășurată în apropiere de Veszprem a debutat vineri cu un start festiv în centrul orașului, urmat de prologul găzduit de tancodromul din apropiere. Primii 11 km din HunGarian Baja au fost unii de acomodare, în care atât Mihai cât și Costin au avut de învățat cum se comportă noua mașină, un Milner R4 (Toyota HiLux), pe traseul dur și foarte tehnic de lângă Balaton. Pentru navigatorul brașovean aceștia au fost și primii km din carieră făcuți într-o etapă de Cupă Mondială.

La briefingul dedicat zilei a doua concurenții au fost anunțați că peste noapte se așteaptă ploi abundente și suprafața de rulare se va modifica radical. Totuși, sâmbătă dimineață s-a constatat că nici măcar nu putea fi parcurs în întregime traseul inițial, așa că organizatorii au decis scurtarea cu 40 de km.

Pe un traseu extrem de alunecos, cu foarte mult noroi și bălți foarte adânci, năsăudeanul Mihai Ban s-a dovedit rapid pe proba a doua și părea că are asigurat podiumul la categoria TH.

Din păcate, în a treia probă, cu 16 km înainte de finiș, din pricina consumului mărit din cauza cantității foarte mari de noroi, Milnerul a rămas fără carburant. Astfel, Transilvania Rally Raid Team s-a alăturat celorlalte echipaje de la categoriile Auto și SSV care au fost nevoite să ceară carburant pentru a ajunge la finișul primei bucle.

În cele din urmă, Mihai și Costin au primit carburant de la un quad și au ajuns în parcul de service, însă au fost nevoiți să se retragă din cursă, din pricina depășirii timpului maxim admis pentru pornirea pe antepenultima proba din Hungarian Baja 2018.

Următoarea etapă în care Transilvania Rally Raid Team va lua startul în Cupa Monidală este Baja Polonia. Un traseu nou pentru Mihai, dar care pare că i se potrivește mașinii pe care concurează în acest an.

Mihai Ban #54: ”Am avut un ritm bun și m-am bucurat pentru că mașina stă foarte bine pe traseu, totuși a fost extrem de greu cu tot noroiul și apa din ziua a doua. Anul trecut am debutat la HunGarian Baja și este cu totul și cu totul altă cursă când este uscat. Noi am fost nevoiți să ne retragem la jumătatea zilei a doua și regret foarte mult că nu am putut parcurge probele când a început să se usuce și s-au mai redus bălțile. Este o onoare să concurezi alături de câștigători ai Raliului Dakar și, cu o mașină de altă categorie, să fii la doar 4 minute în spatele actualului lider al Cupei Mondiale. Îmi doresc foarte mult să termin Baja Polonia pentru că este o bună oportunitate de a căpăta experiență și de a reuși să creștem ritmul.

La etapele de Cupă Mondială alături de Transilvania Rally Raid Team sunt: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, RAAL, AutoLuc Motor, Frasinul, Dimex 2000, Primăria Orașului Năsăud.

 

Previous post

Mercedes-Benz EQC - ultimul teaser înainte de lansarea oficială

Next post

Honda HR-V facelift: Look nou și motor diesel la orizont

No Comment

Leave a reply