Home»Sport»Moto»Repetiție înaintea Mondialului din 2023

Repetiție înaintea Mondialului din 2023

1
Shares
Pinterest Google+

Circuitul TCS Racing Park a găzduit în weekendul 14-16 octombrie etapa finală a Campionatului European BMU și a Campionatului Național de Motocros. Am dat o fugă să vedem cum arată circuitul, înaintea începerii amenajării pentru găzduirea Campionatului Mondial de Juniori, programat pe 9 iulie 2023.

Mergem la circuitul aflat la aproximativ 50 de km de centrul Bucureștiului încă de la inaugurarea sa, acum mai bine de 20 de ani și se vede dedicarea și încăpățânarea cu care cei de aici se implică în motocros. Cu ani în urmă au găzduit mondialul de motocros cu ataș, iar din dorința de a dovedi că se poate și în România, au reușit să îndeplinească condițiile prin care Federația Internațională de Motociclism și promoterul Infront acordă găzduirea Campionatului Mondial de Juniori. Astfel, circuitul care acum măsoară 1.650 m și are 18 trambuline cu lungimi între 10 și 35 m, va intra într-un proces de amenajare pentru a putea acomoda numărul mare de sportivi și echipe tehnice, dar și pentru a face cât mai prietenoasă atmosfera pentru spectatori.

Duminică am ajuns în timpul primei curse de la clasa MX 85 și sincer te impresionează cât de tare își încurajează părinții copiii, de multe ori uitând totuși chiar și ei că pe acele motociclete sunt niște copii. Etapa contând în Campionatul European BMU, inclusiv la această clasă au concurat nu doar sportivi din România ci și din Turcia, Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia de Nord și Serbia.

La finalul celor nouă etape, cât a numărat sezonul 2022 al campionatului balcanic, titlul la MX 85 i-a revenit riderului român Tudor Ștefănescu, în timp ce Sami Dumitru a câștigat campionatul la clasa MX65. La clasa MX125 podiumul general a fost adjudecat integral de motocrosiști români, titlul revenindu-i lui Zoltan Ordog, locul doi lui Victor Rusu, iar locul trei lui Mihnea Banu. Robert Krisztian Tompa a câștigat titlul BMU și cel de campion al României la clasa MX2, iar Ionuț Cojanu s-a impus la clasa MXS. Clasamentul general al Campionatului European BMU poate fi consultat aici

Notează-ți în calendar 9 iulie, 2023, TCS Racing Park – Gorgota/Ciolpani, va fi un regal de motocros juniorii de la clasele MX65, MX85 și MX125 urmând să își dispute titlul mondial.

Previous post

A apărut Nr.36 al revistei 4x4 Adventure!

Next post

BMW XM - avanpremieră în România și primele 15 comenzi

No Comment

Leave a reply