Home»Noutati»Diverse»Renault-Nissan devine cel mai mare producător auto din lume

Renault-Nissan devine cel mai mare producător auto din lume

0
Shares
Pinterest Google+

Renault-Nissan a reușit să deturneze Grupul Volkswagen în prima jumătate a acestui an, ceea ce a transformat alianța franco-niponă în cel mai mare fabricant de mașini din lume.

O parte din rezultatul Renault-Nissan este datorat integrării mărcii Mitsubishi în portofoliu. Nissan a achiziționat anul trecut 35% din acțiunile mărcii cu trei diamante anul trecut, iar aceasta a fost luată în considerare la nivel de grup: 5.2 milioane de mașini vândute în doar șase luni. Dacia a avut o contribuție de 332.845 unități la această valoare, destul de aproape de cele 494.303 unități Mitsubishi comercializate în aceeași perioadă.

Nissan este liderul alianței la volum, cu 2.894.488 unități în doar șase luni, pe când Renault stă pe locul doi cu 1.879.288 vehicule în aceeași perioadă.

Spre comparație, grupul Volkswagen a reușit să comercializeze 5.1 milioane de unități la nivel global între cele 11 mărci din ofertă. Dacă lucrurile progresează în același ritm, Alianța Renault-Nissan va depăși Grupul Volkswagen per total în decursul acestui an.

Previous post

Ford EcoSport va fi fabricat în Craiova, B-Max se retrage

Next post

Skoda Karoq a intrat în producție în locul lui Yeti

No Comment

Leave a reply