Home»Noutati»Renault a prezentat conceptul Niagara și ambițiile sale pe plan internațional

Renault a prezentat conceptul Niagara și ambițiile sale pe plan internațional

0
Shares
Pinterest Google+

Renault a dezvăluit recent planul său strategic “Renaulution”, subliniind o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. În cadrul acestui plan, Renault anunță lansarea a opt noi modele până în 2027, concentrându-se pe consolidarea prezenței sale pe piețele internaționale din afara Europei.

Sub denumirea de “International Game Plan 2027”, Renault va investi 3 miliarde de euro pentru a dezvolta cinci vehicule în segmentele C și D, urmărind astfel să se plaseze strategic în segmentele care generează valoare adăugată. Pe lângă aceasta, Renault își propune să vândă unul din trei vehicule în versiune electrică sau hibridă în afara Europei până în 2027, într-un efort susținut de a contribui la reducerea emisiilor de CO2.

Această ofensivă de produse va fi susținută de două platforme distincte, care vor consolida competitivitatea brandului pe piețele globale. O primă platformă modulară, dezvoltată de Renault Group, va fi ultra-flexibilă și multi-energetică, servind în patru regiuni-cheie: America Latină, Africa de Nord, Turcia și India. O altă platformă, tip Compact Modular Architecture (CMA), va fi dedicată segmentelor D și E și va fi localizată în Coreea de Sud, în parteneriat cu Geely.

Cu aceste inițiative, Renault își propune să își dubleze veniturile pe unitate vândută în afara Europei până în 2027, în comparație cu anul de referință 2019. În același timp, brandul va aduce pe piață o gamă diversificată de vehicule care combină ADN-ul Renault cu adaptarea la nevoile specifice ale clienților locali.

Printre aceste lansări, primul model dezvăluit este Kardian, un SUV compact din segmentul B, care va debuta pe piețele din America Latină și Maroc în anul următor. În plus, Renault a prezentat conceptul Niagara, care reprezintă o viziune avansată a noilor modele Renault ce vor fi lansate în 2024.

În spatele acestei strategii se află o istorie solidă a brandului în afara Europei, având în vedere că Renault este cel mai bine vândut brand auto francez la nivel mondial, cu o prezență semnificativă în piețe precum Brazilia, Turcia, India, Coreea de Sud și Columbia. Renault se mândrește cu o rețea de peste 4.000 de dealeri și un personal dedicat ce numără peste 35.000 de angajați în afara Europei, acesta fiind așadar un pilon solid pentru extinderea sa pe piețele internaționale.

Odată cu aceste evoluții, Renault rămâne concentrat pe inovație, modernitate și sustenabilitate, reafirmându-și angajamentul de a fi un lider în tehnologie, energie și servicii de mobilitate în industria auto mondială și dincolo de ea.

Previous post

Record pentru Kia. Vehiculele electrice au cumulat 40,9% din vânzările europene în luna septembrie

Next post

Nasser Al-Attiyah își propune să câștige a șasea oară raliul Dakar

No Comment

Leave a reply