Home»Sport»Moto»Red Bull Romaniacs 2018: Cel mai lung eveniment din World Enduro Super Series e gata de Start

Red Bull Romaniacs 2018: Cel mai lung eveniment din World Enduro Super Series e gata de Start

0
Shares
Pinterest Google+

Red Bull Romaniacs 2018 este gata de start și va aduna sportivi din 53 de națiuni.

Ediția cu numărul 15 se va derula în perioada 24-28 iulie și organizatorii ne promit că Romaniacs rămâne cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Evenimentul va demara în data de 23 iulie 2018 în Piața Mare din Sibiu, la ora 16:30.

O premieră la această ediție va fi explorarea unei zone noi în zilele 2 și 3, care vor aborda cele mai înalte altitudini din istoria de 14 ani a competiției. Raliul va avea două bivuacuri în afara Sibiului pentru a putea atinge aceste zone, acestea fiind amplasate în stațiunea Straja. De acolo, concurenții vor merge la subteran, raliul trecând prin secțiuni care au aparținut industriei miniere.

Distanțele maxime ale traseelor variază între 100 și 220 de kilometri și riderii vor sta în șa între cinci și 11 ore pe zi. O altă premieră este faptul că proba „20 de ajutoare” nu va mai avea asistență, riderii fiind acum capabil să o parcurgă singuri, deși nivelul de dificultate al acesteia nu a scăzut.

Romaniacs este cel mai lung eveniment din calendarul World Enduro Super Series. Jonny Walker și Graham Jarvis sunt favoriții acestei ediții. Walker s-a retras la ultimele două ediții Romaniacs pe fondul accidentărilor, dar estel iderul clasamentului general WESS, în timp ce Jarvis are deja șase titluri la Romaniacs.

Chiar și așa Jonny Walker are două titluri la Romaniacs și este hotărât pentru a-l obține pe cel de-al treilea. Pilotul sud-african Wade Young are și el șanse la titlu. Alte nume cu pretenții la podium sunt Alfredo Gomez, Taddy Blazusiak și Mario Roman.

Previous post

Noul Jeep Wrangler a fost lansat oficial. Test în premieră cu generaţia 2018

Next post

Kia Sportage 2018 în România: Listele de comenzi sunt deschise

No Comment

Leave a reply