Home»Noutati»Diverse»Record pentru Kia. Vehiculele electrice au cumulat 40,9% din vânzările europene în luna septembrie

Record pentru Kia. Vehiculele electrice au cumulat 40,9% din vânzările europene în luna septembrie

0
Shares
Pinterest Google+

Kia a înregistrat un avans semnificativ în vânzările sale europene în luna septembrie 2023, conform datelor publicate de ACEA* (Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile). Cu un total de 56.919 unități vândute, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă a anului precedent, Kia a confirmat poziția sa puternică pe piața auto europeană. Într-o piață care a înregistrat o creștere generală de 9,2%, cota de piață Kia a rămas stabilă la 4,9%.

Până în prezent, în anul 2023, Kia a vândut un total cumulat de 447.879 unități, înregistrând o creștere de 5% față de vânzările înregistrate la aceeași dată în 2022. Aceste rezultate pozitive au consolidat perspectiva unui an record pentru producătorul auto.

„Rezultatele excelente înregistrate în ultima lună sunt o reflectare directă a redresării pieței auto europene, dar și a valorii și popularității produselor noastre Kia pe piața europeană”, a subliniat Won-Jeong Jeong, Președintele Kia Europe.

Cea mai mare popularitate a fost înregistrată de noul Sportage, care a dominat clasamentul cu 17.103 unități vândute în luna septembrie 2023. În același timp, familia Ceed a continuat să atragă atenția, generând vânzări în valoare de 12.949 unități, în timp ce gama Niro s-a clasat pe locul al treilea, cu 8.277 unități vândute.

Segmentul automobilelor electrificate, care include modelele hibride, plug-in hybrid și automobilele electrice, a reprezentat o performanță remarcabilă, atingând un nou nivel de 23.301 de unități în luna septembrie 2023, ceea ce a reprezentat 40,9% din vânzările totale (+9,8 puncte procentuale față de septembrie 2022). Această performanță deschide calea pentru o creștere continuă, pe măsură ce producția modelului Kia EV9 este programată să crească în viitorul apropiat.

Previous post

VARTA si Inter Cars, impreuna pentru a modela viitorul tinerilor din industria auto

Next post

Renault a prezentat conceptul Niagara și ambițiile sale pe plan internațional

No Comment

Leave a reply