Home»Noutati»Diverse»Un nou record de vânzări pentru BMW în România

Un nou record de vânzări pentru BMW în România

0
Shares
Pinterest Google+

BMW România sărbătorește un nou record de vânzari. În 2018, BMW Group a livrat 3.002 automobile BMW și MINI în țara noastră, precum și 367 de motociclete.

Acest record de vânzări este cea mai bună performanță din istoria concernului german în țara noastră. Divizia de motociclete a celor de la BMW a avut o creștere de două cifre și a depășit pentru prima dată 300 de motociclete livrate în țara noastră.

Modelul electric BMW i3 a avut livrări de 148 de unități, ceea ce îl face cel mai popular automobil electric la noi. În același timp, BMW a păstrat stabile cotele-record pentru diesel și sistemele de tracțiune integrală.

În premieră, BMW X1 a devenit cel mai de succes SUV al mărcii bavareze pe piața internă, cu 402 unități livrate. În urma sa au venit X5 și X3, cu 383 și 372 de unități livrate. BMW X5 a fost surclasat de X1 pe fondul schimbării de generație.

Chiar și așa, X5 a avut 69 de unități livrate și peste 200 de comenzi. Prima sută de comenzi pentru noul X5 a venit într-o lună de la prezentarea oficială a modelului, înainte de a fi precizate prețurile pentru piața internă.

De notat faptul că 81% din automobilele BMW vândute la noi în țară sunt echipate cu un sistem de tracțiune integrală. În timp ce 16% au propulsie și 3% au tracțiune față. Diesel-ul este cea mai populară motorizare pentru modelele BMW cumpărate în România, cu 75.9 procente în 2018, o ușoară scădere față de 2017. Peste cinci procente din modelele BMW vândute la noi sunt electrice, iar 1.7 sunt hibride plug-in, în timp ce restul de 17.1 procente până la total sunt alimentate cu benzină.

Anul trecut a marcat 48 de livrări de modele BMW M la noi în țară, M5 și M2 fiind cele mai populare. În ceea cep rivește motocicletele, cele mai populare modele BMW la noi sunt R1200 GS și R1200 GS Adventure.

Previous post

Dacia Duster 1.3 TCe: Prețuri în România

Next post

Range Rover SV Coupe: n-a fost să fie

No Comment

Leave a reply