Home»Noutati»RB7 s-a aventurat pe Transalpina/ Drumul Regelui

RB7 s-a aventurat pe Transalpina/ Drumul Regelui

2
Shares
Pinterest Google+

Oracle Red Bull Racing este echipa de Formula 1 ale cărei monoposturi au mers prin cele mai inedite locuri pentru un astfel de vehicul. În 2022, a venit rândul celui mai înalt drum din România, Transalpina.

La sfârșitul verii, fostul pilot de Formula 1, Patrick Friesacher s-a aventurat cu RB 7 pe drumul, care trebuie să recunoștem are câteva secvențe ce ar putea fi incluse destul de ușor într-un circuit.

RB7 Red Bull Racing Transalpina Road Trip / Foto: Mihai Stetcu, Red Bull Content Pool

Transalpina ajunge, în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, aproape la aceeași înălțime la care se desfășoară și Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului (2.285 de metri), cursa din calendar desfășuată la cea mai mare altitudine. 

„Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine. Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum… a fost ca un vis care a devenit realitate”, a spus Patrick Friesacher.

RB7 Red Bull Racing Transalpina Road Trip / Foto: Mihai Stetcu, Red Bull Content Pool

Întâlnirea cu un discipol de al lui Dracula s-a terminat fără urmări, dar probabil doar pentru că a fost pe timpul zilei, iar smocul din blana lui Vasilică îi poartă și acum noroc lui Patrick, mai ales că, se știe, piloții de curse sunt extrem de superstițioși. După încă o serie de viraje strânse, Patrick a ajuns în mijlocul unei nunți. Pilotul Oracle Red Bull Racing s-a prins și el în horă, iar darul de nuntă pentru miri a fost o serie de „cerculețe” făcute pe drumul cu o lățime de doar 8,5 metri.

Pe ultima porțiune din Transalpina, austriacul s-a luat la întrecere cu Toma Coconea, care și-a început deja antrenamentele cu parapanta pentru ediția din 2023 a Red Bull X-Alps, cea mai dificilă cursă de aventură din lume. „Experiența a fost unică. Pentru mine a fost o nouă provocare, o cursă inedită și pot spune că vibrațiile monopostului de Formula 1 m-au scos din rutina mea de zbor, am trăit acele vibrații la intensitate maximă și, simțindu-le din aer, eu și parapanta mea am devenit una cu mașina de la sol, am apăsat accelerația adrenalinei și vitezei la maximum”, a spus Toma Coconea.

Echipa a făcut publică aventura pe Drumul Regelui fix pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, într-un semn de apreciere pentru peisajele întâlnite pe drumul care leagă Transilvania de Oltenia.

RB7 Red Bull Racing Transalpina Road Trip / Foto: Mihai Stetcu, Red Bull Content Pool

 

Previous post

O nouă echipare pentru Ryker - Rally

Next post

Un exemplar Mercedes-Benz X Class mai special și-a făcut apariția în România

No Comment

Leave a reply