Home»Noutati»Diverse»RAR a lansat o aplicație gratuită de verificare a istoricului unei mașini

RAR a lansat o aplicație gratuită de verificare a istoricului unei mașini

0
Shares
Pinterest Google+

Registrul Auto Român a lansat astăzi o aplicație care îi permite oricărui cetățean să verifice istoricul unui vehicul.

Este gratuită și se numește Istoric Vehicul. Aplicația funcționează folosind seria de caroserie a respectivului vehicul și funcționează doar pentru mașinile care au trecut cel puțin o singură dată printr-o inspecție a Registrului Auto Român.

Practic, dacă o mașină înmatriculată în România a avut un anume rulaj în urmă cu patru ani, să spunem, iar proprietarul sau vânzătorul i-a modificat kilometrajul între timp, un potențial cumpărător ar putea să descopere gratuit acest lucru dacă verifică gratuit mașina prin aplicația Istoric Vehicul de la RAR.

Totodată, un potențial client poate să afle când expiră ITP-ul pentru un anume vehicul, precum și datele tehnice și numărul de kilometri cu care figurează acel autovehicul în baza de date a Registrului Auto Român. Este un mare pas înainte în materie de asistență pentru cetățenii de rând care vor să își schimbe mașina, chiar dacă această aplicație nu oferă nicio protecție pentru cei care vor să cumpere un autovehicul rulat din import.

În orice caz, verificarea este gratuită, deci nu aveți nimic de pierdut în afară de câteva minute, câtă vreme așteptați să primiți un e-mail cu rezultatul verificării. Atât în România, cât și în țările vecine au apărut mai multe societăți private care oferă servicii de verificare a mașinilor rulate. Acestea funcționează în baza seriei de șasiu, adică a codului VIN, pe care îl verifică în numeroase baze de date interne și internaționale.

În plus față de acest serviciu, unele societăți oferă și posibilitatea unei inspecții pe teren a acelui vehicul, așa cum se întâmplă și în cazul unor rețele de service din România.

Dacă vreți să folosiți aplicația Istoric Vehicul de la RAR, trebuie doar să accesați acest link de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet și să introduceți adresa dumneavoastră de e-mail, seria de caroserie a vehiculului și codul de verificare transmis de serverul RAR la adresa introdusă.

Durează doar câteva minute întreg procesul, dar cei de la RAR au suferit probleme tehnice ale site-ului în primele clipe după anunțul că au lansat acest serviciu. Mai exact, serverele Registrului Auto Român au fost suprasolicitate de numărul mare de cereri, semn că acest serviciu era necesar în țară.

Salutăm pe această cale inițiativa Registrului Auto Român și ne dorim o mai mare transparență instituțională în țară încât să putem afla cu ușurință dacă un automobil este declarat furat și dacă vânzătorul este cu toate taxele la zi înainte de a-i înmâna vreun leu pentru mașina rulată pe care o vinde acesta.

Indiferent cât de bine cunoașteți modelul pe care vreți să îl cumpărați și cât de priceput sunteți în materie de autovehicule, vă recomandăm cu căldură să faceți o verificare amănunțită a oricărui vehicul pe care vreți să îl cumpărați.

Foto:Michael Heuser

Previous post

Taxa auto a fost amânată pe termen nedeterminat: iată motivele

Next post

Porsche Cayenne Coupe: rivalul lui X6 are două eleroane

No Comment

Leave a reply