Home»Sport»Rally-raid»Raliul Dakar 2017 – Nasser Al-Attiyah se impune în prima etapă

Raliul Dakar 2017 – Nasser Al-Attiyah se impune în prima etapă

0
Shares
Pinterest Google+

Start în Dakar 2017. Prima etapă a celui mai dur raliu din lume și-a desemnat câștigătorii. După 38,5 kilometri de probă specială, la clasa moto, câștigător a fost qatarianul Nasser Al-Attiyah. Acesta a parcurs proba în 25 de minute și 41 de secunde. Pe locul secund al clasei a terminat spaniolul Xavier Pons, iar pe ultima poziție a podiumului a sosit Nani Roma.

La categoria moto, câștigătorul primei etape a fost Xavier De Soultrait. Totuși, riderul francez a primit o penalizare pentru depășirea vitezei într-o zonă de legătură. Pe locul doi a încheiat etapa Juan Pedrero Garcia, cu o întârziere de doar 2 secunde, iar pe trei, americanul Ricky Brabec.

Mani Gyenes in timpul primei etape Asuncion - Resistencia
Mani Gyenes in timpul primei etape Asuncion – Resistencia

Românii Emanuel Gyenes și Marcel Butuza au terminat și ei prima etapă a Dakar 2017. Gyenes încheie prima zi cu o întârziere de 2 minute și 58 de secunde, iar Butuza termină pe poziția 78, cu 7 minute și 41 de secunde întârziere față de primul clasat.

Marcel Butuza in timpul primei speciale din Dakar 2017
Marcel Butuza in timpul primei speciale din Dakar 2017

Astăzi se concurează în Argentina, în cea de a doua etapă a raliului, Resistencia – San Miguel de Tucuman fiind programați 803 km pentru categoriile moto, quad și auto și 812 km pentru categoria camioane. Proba specială are o lungime de 275 km pentru moto, quad și auto și 284 pentru categoria camioane. Zona se numește Chaco și este cunoscută pentru că aici s-au ținut etape din WRC. De altfel se și așteaptă să îi vedem în fața pe Loeb și Hirvonen.

Prima motocicletă este programată sa ia startul pe probă la ora României 14.30, iar prima mașină va porni la ora 17:05.

Previous post

Extremele se atrag - Comparativ între Dacia Duster și Bentley Bentayga

Next post

Producția viitoarei generații Jeep Wrangler debutează în noiembrie

No Comment

Leave a reply