Home»Noutati»Auto»Rabla 2019: fondurile sunt pe terminate, urmează o nouă etapă

Rabla 2019: fondurile sunt pe terminate, urmează o nouă etapă

0
Shares
Pinterest Google+

Rabla 2019 s-a mișcat mai repede decât eram obișnuiți, așa că aproximativ 80 de procente din totalul fondurilor au fost deja alocate.

Vestea bună pentru cei care n-au prins încă o ofertă bună prin Programul Rabla 2019 este că autoritățile plănuiesc o nouă etapă a acestui proiect, menită să suplimenteze vânzările de mașini noi și să scoată cât mai multe mașini vechi de pe șoselele patriei.

Mai precis, bugetul total a fost de 320 de milioane de lei, iar acesta a rămas la doar 20% din suma de la începutul proiectului. Din păcate, autoritățile nu au specificat ce procent a fost consumat de prima de 6.500 de lei de la Rabla 2019 și ce a ajuns la clienții de mașini ecologice.

Altfel spus, în cazul atingerii pragului maxim de 9.200 de lei pentru o mașină nouă prin Programul Rabla 2019, fondurile ar fi fost suficiente pentru aproape 35.000 de proprietari de mașini noi cu emisii reduse de CO2.

Autoritățile vor să genereze vânzări de 50.000 de mașini noi în urma Programului Rabla 2019, deci ar trebui să ne așteptăm la o a doua rundă de finanțare a acestui program, poate chiar mai „generoasă” decât prima.

Spre deosebire de anii precedenți, programul Rabla nu mai este finanțat din banii de la AFM obținuți de pe urma taxei de mediu, aceasta din urmă fiind eliminată pe termen nedeterminat.

Mai multe detalii despre Programul Rabla 2019 găsiți aici.

Previous post

Jeep Grand Cherokee stabilește un record de viteză pe gheață

Next post

Mercedes-Benz GLB este deja testat pe Nurburgring

No Comment

Leave a reply