Home»Sport»Rally-raid»Q&A cu Edouard Boulanger – câștigătorul Dakar 2021

Q&A cu Edouard Boulanger – câștigătorul Dakar 2021

2
Shares
Pinterest Google+

Suntem în pragul ediției 2022 a Raliului Dakar și ne-am gândit să împărătșim cu voi un dialog purtat cu Edouard Boulanger, copilotul care a câștigat în 2021, avându-l la volan pe nimeni altul decât Stephane Peterhansel.

Debutant în Dakar la categoria moto în 2012, a fost navigator la mai multe rally-raiduri, însa aceasta a fost prima sa ediție într-o mașină rapidă și doar a doua pe patru roți. Practic, cu el în dreapta Stephane Peterhansel a obținut cea de a 14-a victorie, așa că am vrut să vedem cum a decurs raliul pentru el:

Cum a fost să navighezi după roadbookul digital?

 Este cu siguranță o soluție bună. Datorită lui avem timp să ne odihinim seara și este o unealtă pe care chiar te poți baza în timpul zilei.

Care a fost cea mai dificilă probă specială pentru voi și de ce?

 Cea mai dificilă specială pentru noi a fost cea din ziua 5. Eram pe un platou cu multă piatră, multe notițe, se mergea după cap compas și era imposibil să vezi vreo urmă. A fost foarte provocatoare, însă se pare că altora le-a fost mult mai greu…

 Ce îl diferențiază pe Stephane Peterhansel de ceilalți piloți alături de care ai concurat?

Să concurezi alături de Stephane este mult mai ușor comparativ cu alții, pentru că întotdeauana conduce cu calm și inteligență, niciodată nu depășește limitele.

 Din punctul tău de vedere cum trebuie să fie un copilot care concurează în Dakar?

 Acum mai mult ca niciodată copiloții trebuie să fie flexibili și să transmită repede informații clare pilotului.

În 2022, Stephane Peterhansel și Edouard Boulanger concurează cu unul dintre cele trei exemplare de Audi RS Q e-tron, un hibrid care are un motor TFSI de 2 litri dezvoltat în DTM și două unități motor-generator (MGU) provenite din implicarea Audi în Formula E.

 

Previous post

A aparut nr.34 al revistei 4x4 adventure!

Next post

Dacia lansează seria limitată Duster Extreme

No Comment

Leave a reply