Home»Noutati»Programul Rabla 2019 a demarat: tot ce trebuie să știi

Programul Rabla 2019 a demarat: tot ce trebuie să știi

0
Shares
Pinterest Google+

Programul Rabla 2019 a început astăzi, 12 aprilie 2019. La fel ca anul trecut, prima de casare este de 6.500 de lei.

Bugetul total al Programului Rabla ar permite achiziția a 35.000 de mașini noi. În anii trecuți, au fost majorate bugetele dacă tichetele de casare au fost epuizate mai rapid decât se așteptau guvernanții.

Pe lângă bonificația de 6.500 de lei pentru o mașină veche casată, Programul Rabla 2019 îți poate aduce încă 1.000 de lei dacă alegi să cumperi o mașină cu emisii de CO2 de maximum 96 de grame pe kilometru.

Dacă alegi o mașină hibrid, primești 1.700 de lei de la stat, iar dacă noul tău vehicul îndeplinește ambele condiții, poți să cumulezi cele două prime. Împreună cu bonificația de bază a Programului Rabla 2019, vei putea să primești 9.200 de lei reducere la achiziția noii tale mașini.

De notat faptul că noua mașină pe care o vei cumpăra prin Programul Rabla 2019 va trebui să aibă emisii de CO2 de maximum 120 de grame pe kilometru în regim mixt. Aceasta este principala schimbare introdusă față de anul 2018, când limita era de 130 de grame pe kilometru.

Mașina care va fi casată trebuie să fie veche de minimum opt ani, iar proprietarul său din acte nu trebuie să aibă datorii la stat. O prevedere adăugată în ultimul moment, care implica necesitatea unui ITP valabil pentru mașina care urma să fie casată, a fost eliminată, deci veți putea să casați un vehicul care nu mai funcționează suficient de bine pentru a avea drept de circulație pe drumurile publice din România.

Odată cu Programul Rabla 2019 a debutat și Programul Rabla Plus. Acesta aduce cel mai generos bonus din întreaga Uniune Europeană pentru achiziția unei mașini electrice. Vorbim despre o bonificație de 45.000 de lei la achiziția unei noi mașini electrice de la un dealer aprobat de AFM pentru a participa în Programul Rabla Plus 2019.

Bonificația de la Rabla Plus este acordată și fără să casezi o mașină  veche, deci nu este nevoie să ai o mașină pentru  casat ca să primești bani de la stat pentru achiziția unui nou autoturism electric.

De notat faptul că bonificația de la stat este valabilă în limita a maximum 50% din prețul noului automobil electric. În caz contrar, cumpărătorul unei noi mașini electrice va primi un bonus de maximum jumătate din prețul de listă al acelui autovehicul.

Cei care cumpără o mașină hibridă plug-in pot primi un bonus de maximum 20.000 de lei. Și acesta este cel mai generos din toată Uniunea Europeană. Fondurile programului Rabla Plus sunt de 93 de milioane de lei, adică suficiente pentru 2.000 de mașini electrice sau 4.600 de mașini hibride plug-in.

Foto: Pawel Kadysz

Previous post

Mazda are o nouă reprezentanță în București și un nou partener

Next post

Patru stele EuroNCAP pentru Citroen C5 Aircross

No Comment

Leave a reply