Home»Noutati»Diverse»Prima mașină zburătoare modernă va fi prezentată la Geneva

Prima mașină zburătoare modernă va fi prezentată la Geneva

0
Shares
Pinterest Google+

PAL-V, o companie cu parteneri din Olanda și Regatul Unit, va lansa în acest an la Salonul Auto de la Geneva o mașină zburătoare.

Modelul se numește Liberty și este un produs dezvoltat de o companie olandeză finanțată de britanici. Ei spun că acest vehicul este un hotar istoric în evoluția mașinilor zburătoare. În urmă cu zece ani, aceeași companie a prezentat un prototip funcțional, iar acum sunt pregătiți să lanseze un model pentru public.

Transformarea din mașină în autovehicul zburător necesită intervenția fizică a utilizatorului și folosirea în acest regim implică un brevet de pilot. Transformarea necesită aproximativ zece minute, dar proprietarul se poate mândri cu o mașină zburătoare modernă, un vis pe care multe companii l-au urmărit până la faliment.

Spre deosebire de alte proiecte, PAL-V susține că a reușit să obțină aprobările necesare comercializării unui asemenea vehicul, ceea ce marchează o premieră modernă în domeniu. Americanii au avut diverse mașini zburătoare în variante prototip și chiar modele de serie mică, dar acestea nu au reușit să devină populare pe piață la momentul lansării.

PAL-V Liberty este echipat cu două motoare Rotax adaptate atât pentru șosea, cât și pentru aer, dar nu știm înca specificațiile lor. Știm că modelul entry-level va costa aproape 400.000 de dolari, pe când ediția specială de lansare costă aproximativ 600.000 de dolari. O rezervare este ceva mai ieftină, cu un preț de numai 2850 dolari americani. Aproape ieftin, nu?

Previous post

Mitsubishi Outlander este cel mai bine vândut SUV hibrid plug-in din Europa

Next post

SUV-uri de mult uitate: Isuzu Vehicross

No Comment

Leave a reply