Home»Noutati»Diverse»Prima mașină în spațiu: Tesla Roadster

Prima mașină în spațiu: Tesla Roadster

0
Shares
Pinterest Google+

Tesla Roadster este prima mașină care ajunge în spațiu și ar trebui să devină prima mașină care ajunge pe Marte.

În ciuda lui Lunar Rover, modelul electric construit de compania condusă de Elon Musk este un autoturism cu drept de circulație pe drumurile publice și care a fost construit pentru șosea, nu pentru o misiune pe Lună.

La câteva ore de la lansare, modelul electric a transmis ultima imagine de la bord, în care putem vedea că manechinul în costum de astronaut, botezat Starman, a rămas în poziție și că toate elementele de caroserie vizibile sunt încă prezente și par să fie în stare bună.

Space X, compania fondată de Elon Musk, a trimis acest autovehicul înspre Marte cu o rachetă numită Falcon Heavy. Respectiva rachetă a avut două propulsoare refolosibile care au reușit să aterizeze în sincron la bază, o performanță unică în istorie.

Prima mașină trimisă în spațiu este așteptată să treacă prin centura de asteroizi a planetei roșii, însă calculele celor de la Space X estimează că șansele să lovească un asteroid în acea zonă sunt infime. Apoi, rămășițele mașinii ar urma să ajungă pe Marte. Aceeași destinație o are și Elon Musk, însă miliardarul american insistă că vrea să moară pe planeta roșie, dar nu la aterizare.

Ambițiile sale sunt manifestate prin Space X, o companie care se gândește doar la transportul oamenilor în spațiu folosind rachete reutilizabile. Este cea mai de succes companie privată în acest domeniu, o altă realizare de care Elon Musk poate să fie mândru.

Previous post

Doar în America: Corvette C3 transformat în monster truck

Next post

Land Rover oferă un multi tool în formă de Defender

No Comment

Leave a reply