Home»Noutati»Auto»Prima Dacia electrică este un crossover: Spring

Prima Dacia electrică este un crossover: Spring

0
Shares
Pinterest Google+

Dacia Spring care prefigurează primul model 100% electric al mărcii. Deși este doar un concept, Spring prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii : simplitate, robustețe și accesibilitate. Ușoară și compactă, versiunea de serie va putea fi văzută în 2021 și vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care sugerează o utilizare urbană, dar nu exclusiv.

Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini. În partea frontală se remarcă farurile 100% LED, divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.
Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă și cu profilul specific al capotei și al calandrului, amintesc de robustețea modelului Duster.

Beneficiind de o motorizare 100% electrică și de o baterie adaptată pentru o utilizare cotidiană, Dacia Spring răspunde nevoilor de mobilitate urbană și interurbană. Vehiculul oferă atât clienților particulari, cât și proprietarilor de flote, avantajele mașinilor electrice: ușurința în manevrare, funcționarea silențioasă, absența vibrațiilor, emisiile zero. În plus, alimentarea este simplă, iar nevoile de întreținere ale vehiculului sunt reduse.

Dacia Spring reprezintă astfel o soluție pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing. Versiunea de serie va fi propusă așadar și pe această piață, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa (7 800 ZOE, Kangoo Z.E. și Twizy).

Previous post

Sherp se ia la întrecere cu cele mai puternice mașini 4x4 americane

Next post

Noul Kia Sorento a fost lansat oficial

1 Comment

  1. […] Prima Dacie electrică încă se lasă așteptată și nu are un preț de listă, însă estimări realiste ar plasa-o ca preț de achiziție în zona lui Citigo e iV, dacă nu mai jos. Ceea ce înseamnă că, dacă în viitor nu se va mai plăti TVA-ul pentru achiziția de electrice, Dacia Spring ar putea să coste mai puțin decât un Logan echipat decent. Citește restul articolului pe Autobild România. […]

Leave a reply