Home»Noutati»Porsche Cayenne Coupe: rivalul lui X6 are două eleroane

Porsche Cayenne Coupe: rivalul lui X6 are două eleroane

0
Shares
Pinterest Google+

Porsche Cayenne Coupe este al treilea SUV din gama producătorului german specializat în modele sportive.

Noul Cayenne Coupe este rivalul direct al lui BMW X6, dar și al lui Audi Q8 și al lui Mercedes-Benz GLE Coupe. După cum îi spune și numele, este o versiune Coupe a lui Cayenne, deci îi preia platforma tehnică și o bună parte din caroserie.

Schimbarea vine la nivelul plafonului, coborât cu doi centimetri față de un Cayenne obișnuit. Bancheta din spate a fost coborâtă și ea, cu trei centimetri, pentru a asigura suficient spațiu pentru capetele pasagerilor din spate. De notat și faptul că are un parbriz mai mic, precum și montanții acestuia au fost și ei subțiați. Lățimea lui Cayenne Coupe este cu 1,8 centimetri mai mare decât cea a modelului pe care este bazat.

În premieră, Cayenne Coupe are două eleroane. Unul dintre acestea este pe lunetă, iar al doilea este pe capacul hayonului și se extinde cu până la 13 centimetri atunci când depășești viteza de 90 km/h. Cei de la Porsche îl oferă în cadrul pachetului de Aerodinamică Activă, PAA, iar rolul său este de a mări forța de apăsare aerodinamică pe puntea spate la viteze ridicate.

Porsche oferă în standard un plafon panoramic, iar clienții lui Cayenne Coupe îl pot înlocui cu un plafon realizat din fibră de carbon. Cel din urmă nu este oferit pe Cayenne.

Primele motorizări din gama Cayenne Coupe sunt alimentate cu benzină, așa cum era de așteptat după ce Porsche a renunțat cu totul la motoarele diesel în urma scandalului Dieselgate. Astfel, versiunea de bază a lui Cayenne Coupe are un V6 de 3.0 litri care asigură 340 CP și 450 Nm. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5.9 secunde, deci nu te va face de rușine pe șosea, dar asta doar dacă alegi pachetul Sport Chrono si câteva echipamente opționale. Doar cu Sport Chrono, varianta de bază are nevoie de 6.0 secunde pentru 0-100 km/h. Deloc rău, în orice caz.

Cel mai puternic Porsche Cayenne Coupe oferit la momentul lansării are un motor V8 de 4.0 litri. Acesta asigură 550 CP și 770 Nm, ceea ce îl propulsează de la 0 la 100 km/h în doar 3.9 secunde. Indiferent pe care îl alegi, singura transmisie din gamă este o cutie de viteze PDK, cu două ambreiaje, care are opt trepte. Tracțiunea integrală adaptivă este standard.

Un Porsche Cayenne Coupe pleacă de la 83.700 de euro în Germania, în versiunea de bază. Listele de comenzi se vor deschide în luna mai, moment în care vom afla și cât costă în România un Cayenne Coupe.

 

Previous post

RAR a lansat o aplicație gratuită de verificare a istoricului unei mașini

Next post

De vreme rea. Test cu Ford Fiesta Active 1.0 EcoBoost

No Comment

Leave a reply