Home»Noutati»Diverse»Poliția va putea suspenda înmatricularea unui vehicul începând cu 20 mai

Poliția va putea suspenda înmatricularea unui vehicul începând cu 20 mai

0
Shares
Pinterest Google+

Luna mai ne aduce și noi reglementări în ceea ce privește înmatricularea vehiculelor. Începând cu data de 20 mai 2018, Ordonanța de urgență a Guvernului cu numărul 14/2017 va intra în vigoare.

Vorbim despre o schimbare la OUG 195/2002 care se referă la circulația pe drumurile publice. Mai precis, schimbarea le va permite polițiștilor să suspende înmatricularea vehiculelor dacă proprietarii acestora nu au respectat anumite norme legale.

Suspendarea înmatriculării unui vehicul poate fi decisă dacă acel vehicul are ITP-ul anulat sau expirat. Cealaltă situație vizează tranzacțiile de vânzare-cumpărare nefinalizate, respectiv netranscrierea dreptului de proprietate al unui vehicul în maximum 90 de zile de la data înscrisă în contractul de vânzare-cumpărare. Practic, cei care cumpără un autovehicul și nu îi transcriu dreptul de proprietate pe numele lor sau al societății prin care l-au cumpărat se vor trezi cu înmatricularea suspendată.

Cea de-a doua situație se aplică și dacă ați cumpărat un vehicul de la o altă persoană decât proprietarul din acte, caz în care trebuie să aflați când a avut loc vânzarea inițială. Noile schimbări legislative nu sunt cu mult mai aspre decât erau actualele norme, însă erau necesare pentru a trata situații existente cauzate de nerespectarea legilor. Cetățenii care respectau legea și aveau atât ITP valabil, cât și actele în regulă la mașinile lor nu sunt afectați de această schimbare.

Foarte important de menționat este faptul că aceste schimbări intervin din oficiu, fără să fie nevoie ca un polițist să vă oprească în trafic și să constate abaterea. Pe scurt, dacă ITP-ul este expirat sau anulat, înmatricularea unui vehicul este suspendată automat până la obținerea unei noi Inspecții Tehnice Periodice. Aceeași regulă se aplică și la vehiculele cumpărate fără finalizarea actelor în termen de 90 de zile de la momentul vânzării. 

Previous post

Primăria Capitalei: Nu intenționăm să interzicem circulația unor mașini

Next post

GMV: Noul vehicul al armatei americane

No Comment

Leave a reply