Home»Noutati»Plasan Yagu – un side-by-side pentru grănicerii din lumea întreagă

Plasan Yagu – un side-by-side pentru grănicerii din lumea întreagă

0
Shares
Pinterest Google+

Yagu este cea mai recentă creație a israelienilor de la Plasan. Vorbim despre un side-by-side blindat care este bazat pe platforma unui Wildcat de la Artic Cat.

Compania bazată în apropiere de granița cu Liban este cunoscută în industrie și pentru producția de componente din fibră de carbon, dar acest produs este un vehicul ultra-ușor pentru vameși și trupele speciale. Modelul Yagu este blindat cu materiale compozite și atinge nivelul B6+, adică poate proteja cei trei ocupanți inclusiv de focul de pușcă semi-automată.

Yagu are motorul standard de Wildcat, adică o unitate cu doi cilindri în V de 951 centimetri cubi. Modelul de la Artic Cat are doar 680 de kilograme, însă varianta blindată nu menționează noua masă a acestui side-by-side. Chiar și așa, va fi mai rapid și mai agil decât un SUV sau un pick-up convențional echipat cu blindaj comparabil.

Grănicerii și militarii care îl vor folosi mai au la dispoziție și o turelă pentru mitraliere, care poate fi echipată cu diferite arme, în funcție de specificația folosită în țara în care este cumpărat. Probabil că nu îl vom vedea pe Yagu și pe la noi, dar nu ar strica în anumite zone ale țării ca să putem să intrăm și noi în spațiul Schengen și să nu mai stăm la coadă în aerport sau să ne trezim cu fel și fel de musafiri nedoriți peste granițe.

Previous post

SAB Spring Edition are loc în weekend-ul 10-13 mai

Next post

Restomod ca la carte: Wagoneer by Icon 4x4

No Comment

Leave a reply