Home»Tehnica»Utilitare»Partisan One, o propunere de off-roader militar simplificat la maximum

Partisan One, o propunere de off-roader militar simplificat la maximum

0
Shares
Pinterest Google+

Partisan One este numele vehiculului neobișnuit din imaginile atașate acestui articol. El este proiectul lui Dr. Juri E. Postnikov, un om care crede că vehiculele militare necesită un refresh total, care să le facă să reziste la cele mai dure drumuri din lume.

Design-ul acestui model este simplificat intenționat la numai două volume, iar întreaga idee din spatele său este să-l facă modular pentru a putea permite configurații 4×4, 6×6 și chiar 8×8. Conceptul este interesant pentru că are potențialul de a fi contractat de armata unei țări care nu are bugetul generos de care se bucură Statele Unite ale Americii și care necesită capacități off-road deosebite și rezistență în condiții extreme.

Pentru moment, exemplarul din imagini este doar un prototip, iar sistemul său de propulsie nu este precizat, dar știm că poate să funcționeze atât cu motoare amplasate transversal, cât și cu motorizări montate longitudinal.

Toate elementele circulare de pe caroserie sunt menite să fie locuri de montaj pentru elementele de blindaj, esențiale pentru orice vehicul militar. Bineînțeles, podeaua are suprafețe similar pentru a găzdui protecția la explozibilii care ar putea fi amplasați pe suprafața de rulare.

Cadrul este din oțel de înaltă rezistență, iar configuratia modulară ar permite asamblarea rapidă și reconfigurarea unităților în funcție de necesități. Însă nu este clar când și dacă ar urma să fie produs acest model, iar care țară va alege să riște cu un producător nou, dar care promite garanție de 100 de ani pentru produsul lor.

Potrivit lui Dr. Postnikov, acest vehicul ar putea deservi o armată vreme de 50 de ani, ceea ce este o durată de exploatare îndelungată, comparabilă cu cea a unei arme de foc. Nu este în plan o versiune pentru civili, pentru că aceasta ar avea nevoie de numeroase aprobări pentru a fi omologată pentru circulație, iar acest design simplu nu este gândit pentru testele de noxe sau de siguranță care sunt obligatorii în lume. În orice caz, prototipul ne-a atras atenția într-un mod pozitiv.

Previous post

Următorul Range Rover Evoque va fi și hibrid plug-in

Next post

GM Surus Concept - un șasiu multifuncțional pentru utilitarele viitorului

No Comment

Leave a reply