Home»Sport»Rally-raid»Participare românească la raliul Amul-Hazar 2018

Participare românească la raliul Amul-Hazar 2018

0
Shares
Pinterest Google+

Turkmenistanul este gazda unei nouă competiţii de rally-raid, ce se va desfăşura între 11 şi 15 septembrie din localitatea Amul până la Hazar, la Marea Caspică, pe un traseu de circa 1600km la care se va adăuga secţiunile de legătură şi ce va urmări în mare parte binecunoscutul Drum al Mătăsii.

Amul-Hazar 2018 a fost iniţiat la ordinul preşedintelul Turkmenistanului, Gurbanguly Berdimuhamedov, un mare susţinător al sportului, care i-a delegat responsabilitatea organizării acestui raliu nimeni altuia decât francezului Jean Louis Schlesser, binecunoscut în lumea motorsportului ca pilot de Formula 1, pentru câştigarea de două ori a Dakarului şi pentru organizarea raliului Africa Eco Race, ajuns deja la a 18-a ediţie.

Competiţia este la prima ediţie, iar organizatorii speră să atragă un public numeros, o prezenţă internaţională care să dea greutate unui raliu despre care ştim în acest moment că se va desfăşura într-un cadru natural deosebit de favorabil pentru rally-raid şi care va traversa inclusiv deşertul Karakum, un teritoriu virgin, neafectat încă de prezenţa oamenilor.

Pentru că este iniţiat de la cel mai înalt nivel, raliul, cunoscut şi sub denumirea de Turkmen Desert Race va dispune şi de un suport masiv din partea guvernului turkmen, cel care, special pentru acesta a constuit în numai şase luni o autostradă de 500km pentru a înlesni procedurile logistice pe care le presupune un raliu de amploare. Conform informaţiilor vehiculate, pentru cele trei clase (Auto, Camioane şi SSV) s-au înscris deja 80 de echipaje.

Pentru componenta europeană au fost invitaţi la forumul media din Aşgabat reprezentanţi media şi oficiali ai federaţiilor sportive din mai multe state, iar din România au fost acolo Mihai Leonte, reprezentant FRAS şi subsemnatul, Răzvan Loghin, editor al revistei 4×4 Adventure, România fiind una din ţările de la care se aşteaptă circa cinci echipaje, dintre care au confirmat până în prezent Claudiu Barbu/Paul Spiridon cu Polaris RZR XP, Mihai Chiparus/Bogdan Mehedintu cu Mitsubishi Pajero şi Stefan Valsanoiu/Claudiu Mirea cu Hyundai H1.

Pentru mai multe informaţii şi detalii despre înscriere puteţi vizita site-ul oficial al competiţiei AICI, iar despre parcursul echipajelor româneşti şi noutăţi ce vor apărea pe parcurs, veţi citi pe 4x4adventure.ro şi în ediţia noastră tipărită.

Razvan Loghin, Aşgabat

Previous post

Honda HR-V facelift: Look nou și motor diesel la orizont

Next post

Brabus modifică Mercedes-AMG GLS63 S

No Comment

Leave a reply