Home»Noutati»Diverse»E oficial: Infiniti pleacă din Europa în 2020

E oficial: Infiniti pleacă din Europa în 2020

0
Shares
Pinterest Google+

Infiniti a confirmat zvonurile care anunțau renunțarea la piața din Europa.

Pe lângă retragerea de pe piețele pe care activează, constructorul de origine niponă va înceta producția modelelor Q30 și QX30. Cele două vor ieși din producție încă din vara lui 2019, pe când retragerea din Europa la nivel de brand va avea loc în 2020.

Modelele Infiniti nu mai sunt importate în România de câțiva ani, însă marca era prezentă în Ungaria, Bulgaria, Serbia și Croația, precum și în Europa de Vest. În 2020, toate reprezentanțele Infiniti vor fi închise la nivel european, ceea ce înseamnă că doritorii de un model Infiniti ar trebui să se grăbească dacă vor să prindă o ofertă bună înainte de retragerea din Europa a acestei mărci. Dezavantajul unei asemenea afaceri ar fi o valoare de revânzare mai slabă decât la un model comparabil de la altă marcă.

O situație similară s-a derulat în 2014 odată cu anunțul retragerii mărcii Chevrolet din Europa. În ciuda unor investiții considerabile, americanii de la General Motors au decis atunci să nu mai vândă modele Chevrolet și în Europa. Au preferat să se concentreze pe Opel, ca apoi să vândă această divizie, cu tot cu marca soră Vauxhall, francezilor de la PSA.

Însă, marca Infiniti nu este de vânzare, deoarece aceasta are rezultate bune de vânzări peste Atlantic și în diferite alte țări. Aparent, doar în Europa nu au prins modelele Infiniti la public, de unde și retragerea doar de pe acest continent.

Vânzările slabe sunt principalul motiv al retragerii Infiniti: doar 16.600 de unități au fost vândute anul trecut în Europa, cu tot cu rezultatele din Rusia. Ținta oficială era de 40.000 de unități, mult sub concurenții din tripleta premium germană, fără a mai lua în calcul rezultatele conaționalilor de la Lexus. Aceștia au avut un traseu similar cu Infiniti, fiind o marcă lansată inițial în SUA, însă rezultatele de vânzări au fost suficiente pentru a justifica investiția în brand și pentru piața din Europa.

Modelele Infiniti Q30 și QX30 erau fabricate în Regatul Unit, la uzina Nissan din Sunderland. Această fabrică mai produce modelele Juke, Leaf și Qashqai. Următoarea generație de X-Trail ar fi trebuit să fie produsă tot acolo, dar Nissan a renunțat la această idee în urma rezultatelor incerte ale Brexitului, pe lângă scăderea vânzărilor de mașini diesel în Europa.

Previous post

Cât de vechi sunt mașinile din România: ce spun statisticile DRPCIV

Next post

Rabla 2019: când începe programul național de înnoire a parcului auto

No Comment

Leave a reply