Home»Off-road»Actiuni umanitare»O rază de speranță la Stănila. Acțiune umanitară de Crăciun

O rază de speranță la Stănila. Acțiune umanitară de Crăciun

0
Shares
Pinterest Google+

Luna decembrie este pentru cei mai mulți membri ai comunităților 4×4 un prilej de a-și arăta solidaritatea față de cei aflați în dificultate. Acțiunile umanitare pe care fiecare club de off-road le-au desfășurat în această perioadă au vizat familiile nevoiașe aflate în locuri izolate și unitățile de învățământ din mediul rural în care se pregătesc pentru viață copii din diverse medii defavorizate.

Pentru că am mai fost la Stănila și ne-au impresionat condițiile în care trăiesc vârstnicii care au mai rămas aici și care sunt izolați de civilizație prin cei 7 km de drum greu practicabil, am hotârât că anul acesta vom ajunge din nou aici, în aceeași formulă ca și anul trecut, adică câțiva forumiști 4×4 adventure împreună cu membrii Rotaract, cei care s-au ocupat de procurarea alimentelor și de alcătuirea de pachete care să conțină cele necesare pentru a aduce un strop de bucurie în casele oamenilor.

Cele 50 de pachete au fost urcate în grabă sâmbătă dimineață (19 dec.) în trei mașini, un Nissan Patrol, o Toyota 73 și un pick-up Great Wall cu care, după circa două ore, am luat cu asalt drumul de la Mlăjet spre Stănila, care, deși a trecut printr-o încercare recentă de reabilitare, a rămas în continuare practicabil doar pentru mașini 4×4 cu reductor și anvelope bune.

Ca și la acțiunea de anul trecut, am însoțiți de această dată de preotul Sorin Gavriloiu, cel care ne-a ajutat cu identificarea exactă a persoanelelor nevoiașe și ne-a ghidat o zi întreagă pe ulițele înguste ale unui sat parcă uitat de lume. Aici am găsit aceleași case răsfirate și lovite din plin de anii ce au trecut peste ele, de oamnii care au ajuns la vârste înaintate și de un loc care trăiește din amintirea unor foste clădiri care acum nu mai servesc la nimic, cum ar fi școala. Satul are o poveste care pare că face deja parte din tiparul unei povești triste, cu tinerii plecați demult în căutarea unei vieți mai bune, cu bătrâni în bordeie dărăpănate și cu câteva animale care dau totuși viață unui peisaj trist.

După o zi în care am tras de mașinile burdușite de pachete și de oameni pe ulițele frecventate extrem de rar de vehicule motorizate, am putut la rândul nostru să ne bucurăm de reușita unei acțiuni duse la bun sfârșit și să simțim fiecare dintre noi faptul că bucuria de a dărui a rămas cea mai importantă împlinire pe care o poți avea în ajun de Crăciun.

 

Razvan Loghin, editor 4×4 adventure.ro

Previous post

MINI se pregătește de Raliul Dakar 2016 - Ultimele informații

Next post

Viitorul Volkswagen Amarok facelift vine la jumătatea lui 2016

No Comment

Leave a reply