Home»Aventura»Prin lume»O mașină electrică a terminat Mongol Rally, o întrecere neobișnuită

O mașină electrică a terminat Mongol Rally, o întrecere neobișnuită

0
Shares
Pinterest Google+

Nissan Leaf, modelul electric de clasă compactă al mărcii nipone, a devenit prima mașină cu propulsie electrică înscrisă în Mongol Rally.

Cuplul care a înscris acest model în competiția în care învingători sunt cei care completează traseul de aproape 16.000 de kilometri a reușit să termine călatoria până în Ulan Ude. Ei au pornit de la Goodwood, din Regatul Unit, așa cum au făcut toți concurenții.

Ideea acestui „raliu” este să strângi 1000 de lire sterline pe care să îi donezi unei organizații caritabile. Toți participanții trebuie să treacă și prin Mongolia, deși linia de finish este în Rusia, în localitatea Ulan Ude. În trecut, cursa se oprea în Ulan Bator, capitala Mongoleză, dar o situație administrativă a modificat puțin traseul.

Înscrierea la această competiție implică strângerea fondurilor pentru o cauză nobilă și circularea cu un vehicul cu o motorizare de până la 1.2 litri. Nu ai voie cu mașină de asistență sau de suport în orice alt fel în afară de lucrurile pe care le cari cu tine. Mulți participanți renunță în fiecare an din motive tehnice, dar acest Leaf în configurație standard a trecut fără probleme pe acest traseu.

În plus față de fabrică are doar un scut metalic pentru tot ce stă sub caroserie, iar anvelopele și jantele standard au fost schimbate de un set de elemente potrivite pentru mașinile utilizate la raliurile de macadam. O bandă de LED-uri a fost instalată pe plafon pentru vizibilitate mărită pe drumurile pe teren accidentat.

Cuplul care a parcurs acest traseu nu a povestit cât de greu a fost să încarce o mașină electrică pe drumul dintre Regatul Unit și Mongolia, dar ei au demonstrat cu succes că poți merge aproape oriunde cu un asemenea vehicul dacă planifici cu atenție călătoria și ești atent la drum și la condus.

Previous post

Suzuki e-Survivor ne arată viitorul mărcii nipone

Next post

Jaguar Land Rover pregătește o nouă familie de modele: Road Rover

No Comment

Leave a reply