Home»Noutati»Auto»Noutăți de la Honda: a șasea generație CR-V și noul ZR-V au ajuns în România

Noutăți de la Honda: a șasea generație CR-V și noul ZR-V au ajuns în România

0
Shares
Pinterest Google+

Honda Trading România tocmiai și-a extins gama SUV cu două noi modele: noua generație Honda CR-V și un nou model integral hibrid, Honda ZR-V.

Aflat la cea de-a șasea generație, CR-V este este disponibil în trei variante de echipare Full Hybrid (Executive, cu tracțiune 4×2 sau 4×4 și Advance, cu tracțiune 4×4) și o variantă Plug-in Hybrid (Advance Tech, 4×2). Prețul de pornire este de 46.900 Euro, pentru echiparea Executive 4×2. Printre dotările standard ale echipării Executive, se numără: sistem Honda Sensing 360, plafon panoramic cu deschidere, tapițerie mixtă din piele naturală și sintetică, scaune față încălzite, afișaj bord digital 10.2 inch, Apple Carplay (wireless) și Android Auto, guri de ventilație pentru climatizarea pasagerilor din spate, încărcător telefon wireless, hayon cu acționare electrică, faruri și stopuri LED și patru moduri de condus: ECON/SPORT/NORMAL/ZAPADĂ. 

În echiparea Advance, noul CR-V dispune de sistem de camere 360 – Multi view, sistem audio BOSE cu 12 difuzoare, Head Up Display, scaune față ventilate, banchetă spate încălzită, faruri LED inteligente cu fază lungă adaptive și sistem de iluminare în viraj. Echiparea de top, Advance Tech, beneficiază atât de un sistem de propulsie Plug-in Hybrid, sistem de parcare automat (Honda Parking Pilot) și un nou mod de condus, TRACTARE, cât și de ornamente exterioare de culoare neagră (grilă față, antenă, capace oglinzi, ornamente geamuri laterale). În plus, culoarea Gold Titan Metallic este disponibilă exclusiv pe echiparea Advance Tech.

Eficiența sistemului Full Hybrid (e:HEV) aduce un consum mixt de 5,9 l/100 km (WLTP) și emisii CO2 de 134 g/km (WLTP). Sistemul de propulsie hibrid este format dintr-un motor electric (propulsor principal) de 184 CP și 335 Nm și un motor termic (generator / propulsor secundar) cu o capacitate cilindrică de 1993 cm3 și 148 CP. Varianta Plug-in Hybrid (e:PHEV) permite o autonomie electrică în regim mixt de 82 km, cu zero emisii, cu ajutorul unei baterii de 17,7 kWh ce folosește un sistem activ de răcire/încălzire cu apă care menține bateria la temperatura optimă de funcționare.

Noul model CR-V este dotat standard cu cel mai avansat sistem de siguranță Honda, disponibil : Honda SENSING 360. Acesta extinde gama existentă Honda SENSING cu noi senzori radar și camere în partea din față. Noul sistem acoperă punctele fără vizibilitate, ajutând la evitarea coliziunilor cu alte vehicule sau pietoni, diminuând, astfel, efortul depus de șofer în timpul condusului.

Noul ZR-V este Model complet nou în portofoliul Honda, un SUV compact ce se situează în gamă între modelele HR-V și CR-V, fiind dotat exclusiv cu sistemul avansat de propulsie Full Hybrid (e:HEV). Cu 50 mm mai lat decât modelul HR-V și cu 59 mm mai îngust decât CR-V, ZR-V este compact și totuși încăpător, oferind un mix echilibrat între performanță, versatilitate și spațiu generos.

Modelul este disponibil în 2 echipări: Sport și Advance. Echiparea de bază, Sport, are un preț de pornire de 43.190 Euro, iar printre dotările standard se numără: afișaj bord digital 7 inch, Apple Carplay (wireless) și Android Auto, guri de ventilație pentru climatizarea pasagerilor din spate, încărcător telefon wireless, scaune față încălzite, hayon cu acționare electrică, faruri și stopuri LED. Echiparea Advance dispune de trapă panoramică vitrată cu deschidere, tapițerie mixtă de piele natural și sintetică, volan încălzit, banchetă spate încălzită, sistem audio BOSE (12 difuzoare), Head Up Display, faruri LED inteligente cu fază lungă adaptivă și sistem de iluminare în viraj.

Noua generație a sistemului e:HEV produce cu ajutorul motorului electric o putere totală 184 CP, având un cuplu de 315 Nm. Puterea motorul termic este de 143 CP.  Sistemul hibrid cu consum eficient de combustibil produce emisii de CO2 de la 131 g/km (WLTP) și un consum mixt de 5,8 l/100 km (WLTP). Accelerarea de la 0 la 100 km / h se realizează în 7,9 secunde.

Honda ZR-V este dotat standard cu suita de tehnologii de siguranță avansate Honda SENSING. Combinând sisteme complete de airbag-uri și funcții inovatoare pentru prevenția coliziunii, ZR-V atinge niveluri superioare de siguranță pasivă și activă. La momentul lansării, clienții au posibilitatea de a alege între cinci culori exterioare: Diamond Dust Pearl, Ruse Black Metallic, Radiant Red Metallic, Platinum White Pearl și Still Night Blue Pearl.

 

Comenzile plasate pentru ambele modele vor fi onorate începând cu luna noiembrie 2023, odată cu sosirea primelor unități în rețeaua de dealeri certificați Honda.

Previous post

Despre sustenabilitate prin motorsport - MXJunior 2023

Next post

Recomandare de weekend: 19 august SunRace Open, festival de stand up paddle, Vama Veche, Plaja Expirat

No Comment

Leave a reply