Home»Off-road»Etape de campionat»Noul Duster obține cel mai bun timp la trialul primei etape din campionatul Național de Off-Road

Noul Duster obține cel mai bun timp la trialul primei etape din campionatul Național de Off-Road

0
Shares
Pinterest Google+

Se spune că nu ai ce căuta la off-road cu o mașină fără șasiu, punți rigide, reductor și un motor de cilindree mare. De când a apărut pe piață, Dacia Duster încalcă constant aceste “reguli”, făcând de multe ori o surpiză plăcută la etapele din Campionatul Național de Off-road, acolo unde participă concurenți experimentați, cu mașini care reprezintă floarea industriei de autoturisme 4×4 din cei mai prolifici ani ai acesteia. 

Dacă în anii trecuți nu se făcea o diferențiere în funcție de cilindree, iar mașinile Duster au trebuit să înfrunte rivali mult mai mari și mai puternici, în fața cărora au izbutit uneori victorii punctuale, astăzi avem clasa Standard A, destinată mașinilor sub 2.000 cmc, fapt ce diminuează mai mult din consecințele unei lupte inegale. La prima etapă din anul acesta, băieții de la Duster 4×4 Everyone au luat startul cu noul Duster, cu care au reușit să termine un traseu foarte dur și să stabilească cel mai bun timp la proba de trial, acolo unde echipajul Karol Petreanu/Simona Popescu s-au impus în fața altor opt echipaje.

Dacia Duster confirmă și de această dată că se descurcă bine în afara asfaltului, lucru de care, trebuie să recunoaștem, sunt capabile tot mai puține mașini fabricate în ziua de azi. Nouă nu ne rămâne decât să dorim echipajelor Duster o evolție fără peripeții în acest an competițional, unde îi vom urmări îndeaproape la etapele ce vor urma în sezonul 2018.

Foto: Duster 4×4 Everyone/ Text: Răzvan Loghin

 

Previous post

Volkswagen Atlas Tanoak Concept, un pick-up construit pe platforma MQB

Next post

Studiu: Mașinile consumă cu 75% mai mult decât declară producătorii

No Comment

Leave a reply