Home»Noutati»Auto»Noua Mazda MX-30 deschide drumul electrificării pentru compania niponă

Noua Mazda MX-30 deschide drumul electrificării pentru compania niponă

0
Shares
Pinterest Google+

În cele din urmă şi cei de la Mazda au fost nevoiţi să accepte noile tendiţe din industria auto. Noua Mazda MX-30 este primul model electrificat al producătorului nipon şi va fi disponibil de anul viitor.

MX-30 este un SUV compact construit pe o platformă derivată din Skyactiv şi denumită e-Skyactiv. Noul model electric are dimensiuni identice cu CX-30: 4,4 metri lungime, 1,8 metri lățime și un ampatament de 2,6 metri.

Mazda MX-30 vine cu un motor electric de 143 CP şi 265 Nm, alimentat de o baterie cu capacitate de 35,5 kWh. Autonomia este 200 de kilometri conform standardului WLTP şi bateria poate fi încărcată  la 6,6 kW sau la prize rapide de 50 kW. În cazul încărcării la priză rapidă, electrica de la Mazda are nevoie 40 de minute pentru a-și încărca bateria în proporție de 80%.

Un element distinctiv de design al electricei Mazda îl reprezintă portierele spate, al căror deschidere este similar cu ceea ce oferea celebrul RX-8. La interior, MX-30 se remarcă printr-un instrumentar de bord cu elemente digitale.

Previous post

Noua generaţie Isuzu D-Max - primele informaţii

Next post

Taxa Oxigen: mașinile noneuro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai avea voie în București

No Comment

Leave a reply